Comunicatia prin Bluetooth

Cuprins referat Cum descarc?

1. Fundamente tehnologice Bluetooth 3
1.1 Comunicatii pe fir si comunicatii fara fir 3
1.2 Comunicatii de radiofrecventa - RF 3
1.3 Comunicatii RF in banda de frecvente de 2,4 GHz. 4
2. Bluetooth - de la metoda la implementare 5
2.1 Simplu de instalat 5
2.2 Servicii diverse 6
2.3 Asistent personal 7
3. Bluetooth: fara fir si... mai ieftin - Red-M, studiu de caz 7
3.1 Afaceri in miscare 7
3.2 Sanatate, ca e mai buna decat toate 8
3.3 Sub capota 8
4. Bibliografie 10


Extras din referat Cum descarc?

1. Fundamente tehnologice Bluetooth
Comunicatia poate imbraca multe forme: audio, vizuala, scrisa, electronica si putem spune ca prin telefon, calculatoare si televiziune, "comunicatiile fac lumea sa se invarteasca". Tehnologia de comunicatie Bluetooth este o astfel de forma de comunicatie electronica.
1.1 Comunicatii pe fir si comunicatii fara fir
O mare cantitate de informatie circula prin intermediul retelelor ce folosesc ca mediu de transmisiune firele fizice, cablurile, de exemplu: retele telefonice, sisteme pe cablu coaxial, LAN-uri (retele locale), chiar si unele parti din Internet. Multe televiziuni sunt conectate la sisteme de cablu, majoritatea retelelor de calculatoare sunt conectate la liniile telefonice sau retele pe cablu, asa cum e cazul retelelor Ethenet si chiar si telefonia mobila si cea cordless se bazeaza tot pe sisteme de telefonie terestre legate prin fire, prin intermediul carora apelurile sunt transportate si dirijate spre destinatie. Comunicatia fara fir nu este insa un concept nou. Doua exemple binecunoscute de comunicatie fara fir sunt radiodifuziunea si difuziunea TV. Alte exemple includ satelitii, telefoane cordless si celulare, televiziuni controlate de la distanta, dispozitive de deschidere a usilor de la garaje, incuietori pentru usile automobilelor, etc. Alaturi de mediul radio, comunicatia in unele dintre exemplele acestea se mai poate face printr-o alta metoda la fel de cunoscuta: in infrarosu (adica dincolo de spectrul vizibil)
In tehnologia Bluetooth comunicatia se face in radiofrecventa, folosind unde radio, asa cum se procedeaza in cazul radiodifuziunii. 
1.2 Comunicatii de radiofrecventa - RF
Tehnologiile RF implica folosirea de transmitatoare si receptoare care produc si respectiv primesc unde radio cu frecvente intr-un anumit domeniu. Puterea transmitatorului si sensibilitatea receptorului furnizeaza informatii despre distanta pe care se face comunicatia. Astfel, o putere mare a transmitatorului este necesara atunci cand comunicatia se face pe distante mari, asa cum e cazul difuzarii posturilor TV. Comunicatiile pe distante scurte necesita o putere mult mai mica a emitatorului, astfel ca tehnologiile proiectate pentru comunicatii pe doar cativa metri pot fi implementate in dispozitive mici, mobile, alimentate cu baterii.
O alta caracteristica a comunicatiilor de radiofrecventa este capacitatea undelor radio de a penetra diferite obiecte, cu anumite limitari totusi. Exista si situatii in care undele radio se difracta in loc sa penetreze obstacolele, asa cum se intampla de altfel si cu undele luminoase, care mai sufera si o reflexie la suprafata obiectelor, situatie obisnuita pentru comunicatia in infrarosu. Undele radio pot trece prin haine, trupuri, pereti, usi, etc., ceea ce face sa nu fie necesar un camp vizual (liber) intre transmitator si receptor, adica acestea sa fie situate unul in fata celuilalt si fara obstacole intre ele, asa cum necesita comunicatia in infrarosu.
Tehnologiile RF folosesc modulatia de frecventa pentru a genera unde radio cuprinse intr-un anumit spectru de frecvente, unde prin care informatia este codata si care pot fi interceptate de catre receptoarele acordate pe frecventa corespunzatoare. De exemplu posturile de radio FM emit pe frecvente cuprinse intre 88 si 108 MHz, iar unele telefoane cordless opereaza in banda de frecvente de 900 MHz. Comunicatiile wireless ce folosesc Bluetooth si inca alte tipuri se desfasoara in banda 2,4 GHz. Datorita faptului ca banda de frecvente radio utilizabila este finita, majoritatea guvernelor stabilesc reguli in ceea ce priveste folosirea ei, impartind-o in domenii de frecventa pentru care acorda licente de transmisiune pe respectivele frecvente si la anumite nivele de putere specificate. In ceea ce priveste banda de 2,4 GHz, in care dupa cum am spus opereaza si tehnologia Bluetooth, printr-un acord la nivel multinational, aceasta nu necesita licenta si poate fi folosita astfel aproape oriunde in lume. Grupul Special de interes Bluetooth, sprijinit si de alte organizatii cum ar fi corpul de standardizare IEEE 802.11, negociaza impreuna cu autoritatile insarcinate cu reglementarea modului de utilizare a benzii de frecvente radio din unele tari pentru ca banda de 2,4 GHz sa fie alocata pretutindeni fara necesitatea licentei si pentru aprobarea dezvoltarii comunicatiilor wireless. In general insa, aceasta banda poate fi folosita la nivel global fara licenta, atata timp cat sunt indeplinite conditiile impuse pentru operarea in acest domeniu.
1.3 Comunicatii RF in banda de frecvente de 2,4 GHz.
Desi aceasta banda nu necesita licenta exista totusi unele reguli pe baza carora poate fi utilizata si anume:
- banda este divizata in 79 de canale radio (desi in unele tari printre care Spania si Franta erau disponibile doar 23 astfel de canale in anul 2000,iar Japonia a inceput sa foloseasca toate cele 79 de canale in anul 2000).
- fiecare canal are o largime de banda de 1MHz.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicatia prin Bluetooth.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!