Cd - Rom

Cuprins referat Cum descarc?

I.1 Argument 3
I.2 Modul de operare 4
CAPII-Componente fizice ale unitatii CD-ROM 5
CAPIII-Tipuri de unitati de CD 5
III.1 Interfata 5
III.2.Alte caracteristici 
III.3 Unitati CD-RW 9
CAPIV- Discuri 11
IV.1 Tehnologia de fabricatie 12
IV.2 Structura compact discurilor 13
IV.3 Standardele CD 14
IV.4 CD-RW 15
CAPV Montarea Unitatii CD-ROM la PC 
V.1 Instalare fizica 
V.2 Instalare drivere 
CAPVI-Defecte, depanare, intretinere 
VI.1 Probleme in functionare 
VI.2 Depanare 
VI.3 Intretinere 
CAPVII-Ce ne rezerva viitorul in materie de CD-ROM 
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Prin faptul ca o unitate de CD-ROM dintr-un PC are acelasi rol de baza ca si un aparat CD-Digital Audio dintr-un sistem stereo, va asteptati ca tehnologia folosita sa fie cam aceeasi.de fapt, cele doua aparate folosesc mecanisme similare. CD-ROM sunt, in general, mai scumpe decat modelele audio, deoarece citirea datelor pentru calculatoare este mai pretentioasa. O mica eroare muzicala poate trece neobservata chiar si pentru cele mai experimentate urechi, dar poate avea efecte dezastruoase pentru fluxul de date.
De exemplu, citirea unui punct zecimal ca o cifra, chiar zero, poate duce la calcule gresite. Pentru reducerea si chiar eliminarea unor astfel de probleme, unitatile de CD-ROM folosesc alte circuite de corectare a erorilor decat echipamentele stereo, cu algoritmi mult mai puternici. In unitatile CD-DA, erorile sunt corectate la nivelul cadrelor mici, adica la fiecare 24 de octeti. In unitatile de CD-ROM, erorile de date sunt corectate la nivelul cadrelor mari, la fiecare 2048 de
In plus, unitatile de CD-ROM impun un control mai sever si timpi de acces mai mici. Cea mai grea sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca un player audio este trecerea de la o pista la alta atunci cand apasati un buton. O unitate de CD-ROM trebuie sa aiba posibilitatea de a trece foarte repede de la o pista la alta - in timpi de ordinul milisecundelor, pentru a satisface cerintele utilizatorilor.
Chiar si legatura dintre PC si CD-ROM complica unitatea de disc si ii creste pretul. Unitatea de CD-ROM propriu-zisa nu face decat sa roteasca un disc. Calculatorul trebuie sa ii precizeze ce informatii sa caute si sa citeasca. Apoi, calculatorul trebuie sa redea - vizual sau auditiv -informatiile citite de unitatea de CD-ROM, indiferent daca acestea reprezinta un text, o imagine graflca sau o selectie muzicala. Pentru trimiterea acestor comenzi, este nevoie de o interfata, care, de cele mai multe ori, este SCSI sau ATAPI. Nici una dintre aceste interfere nu mai este necesara in cazul unui sistem de redare audio.
Unitatile de CD-ROM pot fi interne sau externe PC-ului; unitatile externe sunt utile atunci cand PC-ul are deja instalata o interfata SCSI externa sau cand se doreste cuplarea unitatii de CD-ROM la un alt calculator; daca PC-ul are instalata o interfata interna SCSI sau unitatea va fi utilizata doar cu calculatorul in care este instalata, este preferata unitatea interna.
Principala diferenta intre o unitate de CD-ROM si un CD-Player o constituie faptul ca in cazul unitatii de CD-ROM, impulsurile electrice rezultate in urma citirii compact discului sunt decodificate de microprocesor. In cazul unui CD audio, informatiile digitale sunt convertite in semnale analogice, pe care le prelucreaza ampltficatoarele stereo. Existenta unui anumit numar de erori este acceptabila, deoarece nu influenteaza decisiv sunetul muzical. In schimb, in cazul discului CD-ROM nu poate fi tolerata nici o imprecizie. Fiecare bit de date trebuie citit corect. Din acest motiv este necesara utilizarea codului EDC/ECC. Informatiile comutate de acest cod sunt folosite la detectarea si corectarea celor mai multe dintre erorile minore, ceea ce aduce fiabilitatea si precizia la niveluri acceptabile pentru stocarea datelor.
I.2 Modul de operare
Unitatea de CD-ROM lucreaza in felul urmator:
- Dioda laser emite o raza de joasa putere spre suprafata reflectorizanta;
- Servomotorul, comandat de microprocesor, misca suprafata pana cand raza se pozitioneaza pe pista corespunzatoare a discului;
- La impactul razei cu discul, lumina reflectata este focalizata de prima
lentila (aflata sub disc) si apoi transmisa prin intermediul suprafetei spre prisma;
- Prisma directioneaza raza de lumina spre o alta lentila focalizatoare;
- De la cea de-a doua lentila, lumina ajunge la un fotodetector care o converteste in impulsuri electrice.
- Impulsurile sunt decodificate de microprocesor, iar datele rezultate sunt
transmise calculatorului.	,
Lungimea cavitatilor gravate in CD-ROM este variabila. Raza de lumina reflec?tata isi modifica intensitatea la trecerea de la o zona neteda la o cavitate. Odata cu intensitatea luminii reflectate variaza si semnalul electric transmis de fotodetector. Bitii de date sunt cititi ca modificari ale semnalelor de la nivel ridicat la nivel scazut, determinate de trecerea de la o zona neteda la o cavitate. Deoarece citirea eronata a unui singur bit poate fi suficienta pentru compromiterea datelor din intregul fisier, sunt utilizati algoritmi de detectare si corectare a erorilor. Acestia sunt implementati sub forma de rutine care ofera o precizie de detectare de 1:1025. Cu alte cuvinte, poate sa apara o eroare nedetectabila la doua milioane de miliarde de discuri (aceasta ar forma o stiva de 1,5 miliarde de kilometri).


Fisiere in arhiva (1):

  • Cd - Rom.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!