CD Blu-Ray

Extras din referat Cum descarc?

In 1997, o noua tehnologie a aparut si a adus sunetele si imaginile video digitale in casele oamenilor din toata lumea. Acesta se numea DVD, si a produs o adevarata revolutie in industria filmului.
Industria este pregatita pentru inca o revolutie prin introducerea discurilor Blu-ray (BD=Blu-ray Disc). Cu capacitatea lor mare de stocare discurile Blu-ray pot retine si rula cantitati uriase de sunete si imagini video de o inalta calitate, dar tot asa de bine inmagazina si fotografii, date si alte continuturi digitale.
Numele de Blu-ray este o combinatie a cuvantului din limba engleza ,,blue" (albastru) de la culoarea laserului folosit si cuvantul ,,ray" (raza) de la raza optica. Litera ,,e" a fost scoasa intentionat deoarece, conform fabricantilor, in viata de zi cu zi este des folosita si nu poate fi marca inregistrata.
Un actual DVD standard, care se poate inregistreaza pe o singura fata, poate retine 4.7 GB de informatie. Aceasta este dimensiunea medie de doua ore a unui film cu o calitate standard. Dar un film de o calitate superioara, care are o imagine mult mai clara, are nevoie de o banda cu latimea de 5 ori mai mare si in consecinta are nevoie de un spatiu pentru a fi memorat de 5 ori mai mare.cum industria TV si a filmului produc filme de calitati din ce in ce mai bune, consumatorii vor avea nevoie de sisteme de imprimare a filmului inainte de emisie cu o capacitate din ce in ce mai mare.

Fig 1. Discul Blu-ray
Blu-ray este urmatoarea generatie de discuri video digitale. Ele pot inregistra, memora si reda filme si sunete digitale de o calitate superioara, dar, tot atat de bine, informatii si date utile lucrului cu calculatorul. Avantajul discului Blu ray este cantitatea de informatii pe care o poate inmagazina.

- Un disc Blu-ray cu un singur strat (single layer Blu-ray), care are aproximativ aceeasi dimensiune ca un DVD, poate inmagazina pana la 27 GB de date - ceea ce reprezinta mai mult de doua ore de imagine video de o calitate superioara sau aprozimativ 13 ore de imagini video standard
- Un disc Blu-ray cu doua straturi (double later Blu-ray) poate inmagazina 54 GB de date - deajuns incat sa poata inregistra 4.5 ore de imagini video de o calitate superioara sau mai mult de 20 de ore de imagini video de o calitate standard. In munca de cercetare sunt planuri sa se construiasca un disc care poate inmagazina un volum de informatie de doua ori mai mare.


Fisiere in arhiva (1):

  • CD Blu-Ray.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!