Cautare despre Data Mining

Extras din referat Cum descarc?

,,DATA MINING"
Data mining reprezinta procesul de extragere a cunostintelor din bazele/depozitele de date, cunostinte necunoscute anterior, valide si in acelasi timp operationale.
Esential pentru un proces de data mining este faptul ca permite descoperirea unor cunostinte fara formularea anterioara unor ipoteze. Prin data mining nu se urmareste verificarea, confirmarea/infirmarea de ipoteze, ci se intentioneaza descoperirea unor cunostinte ,,neasteptate", neintuitive , care pot chiar contrazice perceptia intuitiva, fiind deci cunostinte complet necunoscute la momentul realizarii data mining-ului. Din acest motiv, rezultatele obtinute sunt cu adevarat valoroase.
Conceptul de data mining a aparut in anii `80 desemnand initial numai procesul de aplicare a unor algoritmi de extragere a cunostintelor din colectii de date de dimensiuni mari. Ulterior, procesul de data mining a fost interpretat in mod mai larg, drept intregul proces de extragere a cunostintelor din bazele de date, pornind de la fixarea unor cerinte informationale pana la validarea cunostrintelor descoperite.
Prin data mining piata fortei de munca poate fi analizata pe cele doua mari componente, respectiv: cererea si oferta de lucru la nivelul tinerilor absolventi.
CONCLUZIE:
Oportunitatea utilizarii data mining in studiul echilibrelor de pe piata fortei de munca este evidenta in contextul procesului de aderare la un set de structuri extrem de competitive in cadrul carora purtatorii de cunoastere sunt cele mai importante mijloace de productie. Determonarea evolutiei nevoilor noilor domenii pe piata interna cat si externa precum si a tipului de angajat al viitorului sunt probleme estentiale nu numai pentru eliminarea disfunctionalitatilor de pe piata muncii si pentru dezvoltarea unor avantaje strategice ale economiei romanesti.
DATA MINING - DESCOPERIREA CUNOSTINTELOR DIN DATE
Data mining este rezultatul firesc al evolutiei tehnologiei informatiei determinat de cresterea volumului de date produs de societatea umana pentru desfasurarea activitatilor sale, urmata de nevoia iminenta de transformare a datelor respective in informatii si cunostinte utile in aplicatii din gama analizei din controlului productiei, analizei de piata, detectarii fraudei, explorarilor stiintifice.
Conceptul Data mining (explorarea datelor) defineste procesul de descoperire a modelelor de cunostinte si/sau informatii utile dintr-o cantitate mare de date, colectate si stocare in diferite tipuri de depozite de date (baze de date, date warehouse WWW), in vederea folosirii lor pentru fundamentarea deciziilor managerial, pe toate nivelele de component din cadrul unui organism economic.
In realitate, data mining este o expresie improprie care asociaza intr-un mod foarte sugestiv procesul de descoperire a modelelor de cunostinte si/sau informatii utile dintr-o catitate mare de date cu procesul de extragere a mineralelor din roci, spre a-l face mai usor de inteles.
Procesul data mining este o parte esentiala a procesului de descoperire a cunostintelor din date deoarece descopera modelele de date "ascunse" pentru a fi evaluate, in conformitate cu cerintele utilizatorilor. Din punctul de vedere al functionalitatii sale, data mining este procesul de descoperire a cunostintelor care intereseaza dintr-o cantitate mare de date stocata in baze de date, data warehouses sau in alte tipuri de depozite de date.
Cresterea rapida si continua a volumelor de date, care a deposit capacitatea umana de a le interpreta, a impus aparitia si utilizarea instrumentelor data mining pentru extragerea informatiilor si cunostintelor utile din cantitatile enorme de date colectate si stoate in depozite de date de dimensiuni mari si foarte mari.
In esenta lor, instrumentele data mining realizeaza analiza datelor si pun in evidenta modele de date importante pentru stabilirea directiilor de evolutie a diferitelor domenii de activitate (economic, stiintific, medical, educational) pe care le desfasoara organismele economice pentru a-si atinge obiectivele specificate in documentele de constituire.
Procesul data mining interactioneaza cu utilizatorul prin baza de cunostinte destinata acestuia, dintre modelele de date descoperite, cele cu importanta pentru utilizator reprezentand, de fapt, cunostinte noi care se stocheaza in baza de cunostinte spre a-i fi prezenate.
Procesul dara mining este o parte esentiala a procesului de descoperire a cunostintelor de date deoarece descopera modelele de date ,,ascunse" pentru a fi evaluate, in conformitate cu cerintele utilizatorilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cautare despre Data Mining.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!