Calculatoarele din Familia Apple Mackintosh

Cuprins referat Cum descarc?

1. De unde totul s-a inceput la APPLE 
2. De ce sa alegi calculatoarele APPLE si nu IBM
3. Micorprocesoarele Motorola
4. Arhitectura si particularitatile calculatoarelor APPLE
4.1. Mac Pro
4.2. Mac mini
4.3. iMac si configuratia lui
4.4. MacBook
4.5. MacBook air
4.6. MacBook Pro
5. Mac OS 
6. Evolutia calculatoarelor APPLE
7. Diferentele dintre Windows XP si Mac OS
8. Inovatiile si alte dispozitive: Tastatura, Mouse, iPhone, iPod, Apple TV
9. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. De unde totul s-a inceput la APPLE 
Logo-ul firmei Apple
Apple, Inc. (pana in ianuarie 2007 Apple Computer, Inc.) este o companie din Silicon Valley, cu sediul in Cupertino, California, cu scop principal de activitate in tehnologia computerelor. Cunoscuta mai ales pentru computerele Macintosh, Apple are o reputatie de inovatie in industria de inalta tehnologie.
Istorie
In 1939, Dave Packard si Bill Hewlett porneau o firma de produse electronice intr-un garaj inchiriat din Palo Alto, in sudul Californiei. Acest garaj este temelia a ceea ce urma sa devina curand "Silicon Valley". Peste 37 de ani, alti doi tineri, intr-un alt garaj, porneau o alta firma legendara: Apple, o afacere de zeci de miliarde de dolari a fost inceputa in acel garaj. 
Adevaratul stramos al computerelor personale nu a fost acel PC produs de IBM in 1981 - asa cum se crede de obicei - ci un alt aparat numit Altair, care fusese lansat pe piata cu mare succes in 1975 de catre compania Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), din Albuquerque, New Mexico. Altair putea fi comandat si primit prin posta; probleme mari nu avea - daca nu luam in seama faptul ca venea sub forma unor componente pe care trebuia sa le asamblezi personal. Ce se putea face cu aceasta masinarie? Nimic, trebuie s-o recunoastem; asta pana cand doi hackeri adolescenti, pe nume Bill Gates si Paul Allen au scris pentru el o versiune de BASIC, cu care se puteau realiza calcule rudimentare.
Tot in 1975, un tanar numit Steve Jobs se chinuia sa-si afle un tel in viata, acum ca terminase liceul; fusese in India si se intorsese; fusese la o ferma in Oregon si se intorsese; acum isi pierdea timpul la Atari, ca programator pentru jocuri video si frecventa un club de pasionati ai computerelor, care isi tinea reuniunile intr-un parc, pe timpul noptii. Cand aparuse Altair, membrii clubului au fost fericiti ca facusera rost de o noua jucarie; Jobs insa a vazut aici o modalitate de a castiga ceva bani. Imediat s-a gandit sa faca si el un asemenea computer. Excelenta idee, numai ca nu avea calificarea necesara. De aceea a apelat la un amic - Steve Wozniak (pe scurt "Woz") - care tocmai scrisese un limbaj de programare pentru un microprocesor nou, numit MOS Technology 6502. Spre deosebire de Jobs, chinuit de probleme existentiale, Woz era un tip retras, care prefera sa stea si sa apese pe butoanele tastaturii, in loc sa cutreiere lumea in lung si-n lat. In acest fel, acumulase cunostinte ingineresti, care ii permisesera sa se angajeze la Hewlett-Packard.
Pentru a pune pe picioare afacerea, Jobs si-a vindut Volkswagen-ul sau vopsit in toate culorile curcubeului, iar Woz s-a despartit de calculatorul sau programabil. Parintii lui Jobs aveau un garaj in Los Altos, California; acolo si-au stabilit cei doi cartierul general - garajul le servea drept camera a proiectantilor, unitate de service si magazin, in acelasi timp. Dupa catva timp au realizat 50 de placi de baza, proiectate de Woz, pe care le-au vandut amatorilor locali, la pretul de 500 de dolari bucata. Noile jucarii au fost botezate Apple, dupa numele casei de discuri care producea melodiile Beatles, grupul preferat al lui Jobs. 1 Aprilieie este ziua pacalelilor, dar 1 Aprilieie 1976 a fost si o zi istorica pentru ei, ziua in care s-a vandut primul Apple.


Fisiere in arhiva (1):

  • Calculatoarele din Familia Apple Mackintosh.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!