Beneficiile si Evaluarea Solutiilor EAI

Extras din referat Cum descarc?

EAI prezinta un avantaj strategic si competitiv care permite companiilor sa schimbe dramatic modul in care fac afaceri. Mai mult decat o solutie tactica pentru a interfateta aplicatii diferite, EAI este important pentru succesul unei organizatii in optimizarea proceselor de afaceri. Companiile au nevoie de sisteme integrate de informatie pentru a anticipa si a reactiona la cerintele clientilor, pentru a colabora cu furnizorii si partenerii si pentru a identifica si exploata rapid si efectiv noi oportunitati. Fara integrare, afacerea va ramane in urma concurentei sau va esua direct. Intreprinderile de top se indreapta catre procese in timp real, in care evenimentele cauzeaza imediat actiuni la nivelul intregii intreprinderi. Sisteme de integrare potrivite, moduri de lucru cu aplicatii incrucisate si schimbul de informatii sunt esentiale si fundamentale pentru sistemele de informatii, care suporta modul ,,intarzieri zero". EAI pune la dispozitie pentru dezvoltarea sistemelor o abordare distincta fata de traditionala dezvoltare ,,de la zero". Dezvoltarea orientata EAI adopta o abordare de ansamblu si se asigura ca aplicatiile sunt bine pozitionate cu o arhitectura framework mai larga de tip end-to-end.
EAI ofera urmatoarele beneficii:
-reducerea costurilor, time-to-market si project risk prin intermediul utilizarii solutiilor pre-asamblate si a componentelor care elimina nevoia codarii hardware si dezvoltarii la scara larga;
-eficienta operationala crescuta prin facilitarea comunicatiilor in timp real, odata cu producerea evenimentelor in cadrul sistemului organizatiei, precum si la nivelul relatiei cu furnizorii, partenerii si clientii;
-flexibilitate si adaptabilitate prin intermediul ,,cuplarilor libere" ale sistemelor, care permit modificari rapide fara efecte in bucla. Sistemele partenerilor intreprinderii pot fi integrate fara dezvoltari majore, de asemenea, EAI este utilizata pentru conectarea la portaluri, schimburi si piete;
-ROI ridicata pentru investitiile IT curente prin extinderea duratei de viata a sistemelor de succesiune si a altor investitii IT existente, prin utilizarea tehnologiilor EAI;
-cele mai bune abordari practice, care permit companiilor sa foloseasca drept parghii cele mai bune produse din bransa si sa dezvolte cele mai potrivite solutii business;
-scalabilitatea infrastructurii IT in linia proceselor business ale intreprinderii;
-gazduire comoda a tehnologiilor mai noi care imbunatatesc valoarea afacerii;
-provocari pentru intreprindere; STOS are o echipa dedicata care se concentreaza pe extinderea succesiunii pentru a asista integrarea acestor sisteme intr-un framework al intreprinderii.
Pentru a adresa provocarea obtinerii unei integrarii fara cusur, exista o multitudine de unelte EAI, procese si metode. Pasii pentru a decide calea de succes a organizatiei sunt:
-definirea strategiei si a arhitecturii intreprinderii;
-identificarea aplicatiilor care participa in cadrul arhitecturii;
-selectarea celor mai potrivite tehnologii;
-dezvoltarea si implementarea middleware, sistemului de mesagerie, adaptoarele si conector.
Evaluare Solutiilor EAI
Orice solutie robusta EAI trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici pentru comunicatiile interne si business-to-business:
-managementul si modelarea procesului afacerii
-conectivitatea aplicatiei
-transformare si itinerariu
-management si monitorizare
-comunicatii si transport
-securitate
-scalabilitate
-suport pentru stardardele open
-manevrabilitate
-disponibilitate ridicata
-integritate
Managementul si modelarea procesului afacerii
Modelarea procesului afacerii permite analistului sa defineasca un proces al afacerii care poate fi legat de componentele tehnice ale integrarii care vor conecta multitudinea aplicatiilor, precum si sa vada si sa inteleaga modul in care se desfasoara procesul unei afaceri. Capacitatile de raportare ar trebui sa fie apte sa arate cat timp a durat executarea unei anumite etape din proces. Procese cheie, precum ordinul de plata pot fi modelate, integrate si apoi monitorizate pentru a vedea modul in care se comporta. Raportarile pot evidentia potentialele zone cu probleme care pot fi rezolvate rapid de catre analist. Aceasta caracteristica duce intr-adevar la optimizarea procesului afacerii.
Conectivitatea aplicatiei
Unele adaptoare pot oferi "la cutie" conectivitate unor aplicatii standard, de succesiune sau personalizate. Aceste adaptoare ar trebui sa fie capabile sa execute o extractie automata a metadatelor care autorizeaza utilizatorul sa creeze automat descrieri ale structurii de date pentru solutiile integrate, fara nicio programare personalizata. Sursele ar trebui sa includa baza de date, depozit de date metadate, stardarde electronice, flat file definitions, mostre de fisiere de date si ar trebui, de asemenea, sa includa caracteristica de a formata datele pentru comparatie cu o structura mesaj. Conectivitatea sistemului de succesiune poate fi arhivata folosind o varietate de metode, precum Screen Scraping, Print Capture, ftp sau chiar MQSeries. Schimbarile de date din aceste sisteme pot fi realizate printr-o multitudine de metode, incluzand transpunerea tabelelor cu situatia intr-o baza de date, pentru a determina cand se schimba randurile, ca si multe alte tehnici moderne disponibile in versiunile mai recente al Oracle si ale altor baze de date.
Transformare si itinerariu
Abilitatea de a transforma datele in functte de regulile complexe si arbitrare asigura faptul ca informatiile pot fi transmise intre procese in formatul in care este necesar. Intreprinderea va beneficia prin evitarea programarii de nivel incepator sa transforme datele. Regulile afacerii pot fi updatate in mod dinamic, astfel incat efectele parametrilor sa poata controla logica regulei. De asemenea, ar trebui sa fie posibila si modificarea dinamica a structurii logicii de validare in cauza. Datele pot fi interpretate si directionate pe baza unui mesaj, permitandu-se astfel ca intreprinderea nu doar sa treaca prin mesaje, dar sa si formuleze alte mesaje si tranzactii bazate pe continutul tranzactiilor


Fisiere in arhiva (1):

  • Beneficiile si Evaluarea Solutiilor EAI.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!