Bazele Informaticii

Extras din referat Cum descarc?

1. Informatia este stiinta care se ocupa cu studiul si elaborarea metodelor de prelucrare a informatiei cu ajutorul sistemelor automate de calcul.
2. Sistemul informational prelucreaza si vehiculeaza informatiile intre sistemul condus si sistemul conducator, fiind reprezentat de totalitatea metodelor, procedurilor si mijloacelor, folosite in procesul informational si poate fi definit ca un ansamblu organizat si integrat de operatii de culegere, transmitere, prelucrare, sistematizare, analiza si pastrare, difuzare si valorificare a informatiilor. Sistemul informational trebuie sa fie capabil sa furnizeze rapoarte periodice privind desfasurarea activitatii dar si rapoarte la cerere, determinate de semnalarea unor situatii neobisnuite. Sistemul informational fundamenteaza activitatea de analiza si prognoza, permitand adoptarea rapida si eficienta a masurilor impuse de evolutia activitatii. Rezulta ca, sistemul informational reprezinta un ansamblu structurat si corelat de proceduri si echipamenteelectronice de calcul care permit culegerea, transmiterea si prelucrarea datelor, obtinerea de informatii.
Sistemul informatic largeste campul de actiune al sistemului informational, ii potenteaza valentele imbunatatindu-l sub aspect calitativ. Odata cu evoluta sistemelor electronice de calcul, sistemul informatic tinde sa se suprapuna sistemujlui informational ca sfera de cuprindere. Mai mult, daca se include in sfera sistemului informatic activitatea de conducere a proceselor tehnologice, cu ajutorul claculatoarelor de proces, sfera sistemelor informatice va depasi sfera sistemelor informationale.
Hardware - Ansamblul componentelor fizice ale unui sistem de clacul Software - Ansamblul componentelor logice ale unui sistem de calcul 4. Un PC este format din unitate centrala si dispozitive periferice. Unitatea centrala se monteaza intr-o carcasa orizontala sau verticala In ea se gasesc: placa de baza; microprocesorul; memoria RAM; memoria ROM; dispozitivele de memorare externa (hard-disc, unitatile floppy-disc, compact-disc, banda magnetica); sursa de alimentare; dispozitive interne suplimentare (placa de sunet, extensii de memorie, modem intern etc); porturi paralele ce permit conectarea sipozitivelor externe de intrare/iesire. Dispozitivele periverice externe (monitor, tastatura, mouse, imprimanta, scanner etc) sunt conectate la unitatea centrala prin cabluri seriale sau paralele.
5. Microprocesorul are doua componente de baza: unitatea de comanda si control si unitatea aritmetica si logica.
Functiile indeplinite de microprocesor sunt: capacitatea de a recunoaste si a executa o serie de comenzi si instructiuni furnizate de program, citirea si scrierea informatiilor din/in memoria calculatorului, posibilitatea de a comanda celelalte componente, operatiile ce urmeaza a fi efectuate, coordonand activitatea intregului calculator.
6. Exista doua tipuri de memorie interna ROM Read Only Memory accesibila ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Bazele Informaticii - Varianta 4
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!