Aspectele pozitive și negative ale internetului din perspectiva mediului de afaceri modern

Extras din referat Cum descarc?

In urmatorii patru ani vor exista 3 miliarde de internauti in lume, ceea ce ne face sa ne gandim ca, daca reteaua de Internet ar fi o tara, ar fi pe cale sa devina a cincea putere economica mondiala in 2016, dupa Statele Unite, China, Japonia si India, dar inaintea Germaniei, Frantei, Regatului Unit.
Internetul s-a transformat in ultimii ani intr-o adevarata economie cu un ritm de dezvoltare fara precedent. Principalele lucruri care au ajutat la cresterea economiei internetului au fost retelele de socializare si motorul de cautare al Google, precum si explozia comertului electronic. Pe viitor, locul acestora ar putea fi luat de dezvoltarea smartphone-urilor, precum si a retelelor de telefonie mobila si internet wireless. Multi oameni recunosc ca internetul a devenit o afacere extrem de profitabila, dar putini realizeaza cat de important a devenit pentru economia globala. "Internetul a devenit indispensabil, la fel ca electricitatea sau apa" [Dominic Field]
Internetul a schimbat modul de a face afaceri, identificand noi cai de a realiza venituri, de a obtine noi clienti sau de a conduce procesul de derulare a fondurilor. La inceputul noului mileniu, influenta in continua crestere a Web-ului in economie este uimitoare. Oamenii de afaceri realizeaza ca Web-ul este una din cele mai bune metode pentru fabricanti de a-si vinde produsele direct consumatorilor, calea prin care detailistii isi pot extinde magazinele in zone geografice nelimitate, sau prin care intreprinzatorii pot lansa o noua afacere, fara costuri prea mari. E-comertul permite oamenilor de afaceri sa vanda produse si servicii consumatorilor, pe o piata globala. Pe de alta parte, e-comert este platforma pentru care s-au gasit noi cai de a vinde si distribui produse si servicii, prin mijloace electronice.
Plecand de la toate aceaste realitati, pe care o firma le poate accepta pentru a supravietui cu succes in noua economie mondiala, dar si pentru a intelege cum ar trebuie sa abordeze schimbarea pentru a-si crea si mentine o pozitie viabila in lumea virtuala, se recomanda sa se tina cont de urmatoarele principii :
- E-business presupune angajarea tehnologiei. Cat timp poate sa imbunatateasca si sa determine cresterea afacerii, ea poate sa determine si o transformare a lantului valoric prin modificarea modalitatii in care interactioneaza jucatorii pe piata tranzactiilor.
- Succesul e-business nu se refera numai la tehnologie. El face trimitere la managementul schimbarii organizationale si la persoanele care lucreaza in noile conditii, atat in cadrul intreprinderilor din care fac parte, cat si cu partenerii din retelele de valoare, pentru imbunatatirea relatiilor existente si crearea unora noi.
- In lumea digitala, firma care deschide si mentine relatiile cu clientii si cunostintele despre acestia are ,,cheia succesului". Firmele trebuie sa determine daca sunt (sau pot deveni) parte a lantului valoric al relatiilor cu clientii. Indiferent de pozitia firmei, conducerea nu trebuie sa stie numai ceea ce stie, ci trebuie sa stie si ceea ce nu stie. De asemenea, trebuie sa fie capabila sa gaseasca si sa creeze retele cu partenerii care pot sa acopere golurile lor de cunostinte.
- Firmele vor trebui sa creeze constant noi servicii bazate pe capitalurile lor digitale (informatii si procese). Unii intermediari (in special cei care au definite cele mai bune practici) se vor interpune in cadrul lantului valoric. Altii vor fi fortati sa iasa. Intermediarii vechi si noi se vor lupta pentru a castiga o anumita pozitie. Tot acest set de strategii este cunoscut sub numele de dez-intermediere, re-intermediere si anti-intermediere.
Principiile anterioare conduc la un mediu in care strategia de afaceri trebuie sa fie cu mult mai flexibila decat a fost pana acum; firmele ar putea sa fie nevoite sa se redefineasca de-a lungul timpului, formand entitati mai mici specializate (firmele mari deja au dat startul) pentru a deveni deosebit de agile in lupta pentru o pozitie cat mai apropiata de consumator, sa-si imbunata!teasca permanent competentele si sa-si externalizeze activitatile secundare partenerilor, experti in acele domenii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspectele Pozitive si Negative ale Internetului din Perspectiva Mediului de Afaceri Modern.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!