Asamblarea Calculatoarelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Acum ca v-ati asigurat de existenta tuturor componentelor necesare unei bune desfasurari a procesului de asamblare, sa trecem la partea practica.

Daca aveti orice fel de dubiu in privinta modului in care se realizeaza una dintre etapele asamblarii nu ezitati sa apelati la un specialist, costul componentelor fiind suficient de mare incat sa nu merite realizarea de experiente. Tineti cont ca o experienta nereusita se plateste din buzunarul propriu.

Configurarea placii de baza

Este recomandabil ca aceasta etapa, ca si instalarea procesorului, coolerului si a memoriei sa se faca inainte de montarea placii in carcasa. Daca este vorba de inlocuirea unei componente intr-un sistem deja existent, sigur ca este mai simplu sa se lucreze direct in carcasa, insa atunci cand construiti sistemul de la zero este bine sa urmariti ordinea descrisa in cele ce urmeaza.

Totul porneste de la citirea manualului placii de baza. Acesta poate exista tiparit sau in format electronic, pe CD-ul cu drivere, programe utilitare si documentatie de ultima ora. De obicei, manualul va ghideaza, pas cu pas, in toate operatiile care tin de montarea componentelor pe placa de baza.

Configurarea placii de baza poate crea o usoara stare de confuzie in randul celor care se afla la prima experienta de acest gen, insa va veti da repede seama ca lucrurile nu stau deloc asa. Mai ales daca intelegeti instructiunile din manualul de utilizare. Majoritatea placilor existente astazi pe piata nu mai necesita configurare din jumperi, insa exista si modele la care este necesara setarea unuia sau mai multor jumperi. Placile de baza sunt construite pentru a putea functiona cu mai multe versiuni de procesoare si uneori pentru mai multe tipuri de memorie. Configurarea jumperilor reprezinta modul prin care ii "spuneti" placii de baza cu ce procesor si cu ce memorie urmeaza sa lucreze.

In manual veti mai gasi mentionate si particularitatile placii dumneavoastra de baza. Tineti cont de alocarea partajata a resurselor placii pentru sloturile PCI (IRQ etc.)

Pregatirea carcasei

Este o etapa care nu ar trebui sa puna nici un fel de probleme, dar nici nu ar trebui trecuta cu vederea.

In principiu, carcasa trebuie sa contina in interior cel putin cablul de alimentare si o punguta cu suruburile utilizate pentru solidarizarea componentelor.

Exista carcase inteligente care permit asamblarea componentelor fara a fi utilizate nici un fel de suruburi.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asamblarea Calculatoarelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 057 cuvinte
Nr caractere:
14 570 caractere
Marime:
213.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
componente, hardware
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Visan Mihai
Sus!