Arbori

Extras din referat

1.1.ASPECTE GENERALE LEGATE DE TEMA LUCRARII . 
DOMENIUL (N CARE SE (NCADREAZA LUCRAREA
(n momentul de fata prelucrarea informatiilor de orice natura cu ajutorul computerului este utilizata )n toate domeniile. Deoarece costul unui calculator nu este atat de mare si majoritatea scolilor au )n dotare astfel de echipamente, )nsusirea cunostintelor teoretice din domeniul informaticii se poate mult )mbunatati prin utilizarea unor produse soft specializate. Partea aplicativa constituie o veriga foarte importanta a informaticii si de aceea, elevii au nevoie de exercitiu. 
Lucrarea este utila atat elevilor interesati de studiul acestei discipline,cat si profesorilor , la lectiile curente cat si in cadrul celor recapitulative. 
1.2.EXPLICAREA PROBLEMEI PROPUSE SPRE REZOLVARE
Problema propusa spre rezolvare este de fapt o prezentare completa a notiuniulor teoretice legate de arbori. Fiecare subcapitol cuprinde in afara prezentarii teoretice ( text si imagini), urmata de o colectie de programme aplicative si de o analiza a complexitatii acestoara. Programele sunt descrise )n detaliu )n capitolul al II-lea, fiecare dintre ele avand numeroase comentarii care sa permita )ntelegerea usoara a metodei de rezolvare, modificarea totala sau partiala a unei aplicatii precum si efectuarea unor operatii dificile. Rularea pas cu pas a unei astfel de aplicatii si urmarirea rezultatelor partiale au un rol parctic foarte important pentru )nsusirea metodei de rezolvare. 
Fiecare problema rezolvata are un format foarte placut de introducere a datelor de intrare si de afisare a celor de iesire astfel )ncat rularea unui program sa fie o placere pentru utilizator. Aplicatiile sunt realizate astfel )ncat sa nu introduca date eronate.
Notiunile sunt prezentate gradat, de la cele generale ( arbori vazuti ca si grafuri) pana la cazurile particulare ( arbori binari si de sortare).
Lucrarea se incheie cu o aplicatie interesanta a arborilor  turnee sort- un exemplu de utilizare eficienta a arborilor.
1.3.EXPLICATII FINALE LEGATE DE TEMA PROPUSA
UTILITATEA TEMEI, ASPECTE REZOLVATE DE ACEASTA, POSIBILITATI DE DEZVOLTARE A TEMEI
Utilizarea acestei colectii de programe are o serie de avantaje foarte evidente, dintre care enumeram
" confirmarea practica a unor rezultate teoretice
" insusirea algoritmilor de rezolvare, prin urmarirea pas cu pas a programelor si vizualizarea rezultatelor partiale 
" verificarea dobandirii cunostintelor prin lucrul )n paralel elev-calculator
" sesizarea progreselor facute de elevi prin rularea repetata a unei aplicatii si realizarea unei reprezentari a timpului de raspuns
Posibilitati de dezvoltare a temei exista si cred ca cele mai importante ar fi urmatoarele:
" adaugarea unei sectiuni care sa cuprinda teste grila cu itemi rezultati din parcurgerea unui modul (arbori,arbori binary, arbori de sortare) 
" realizarea unui parallelism grafuri orientate-arbori 
Capitolul II.REALIZAREA TEMEI


Fisiere in arhiva (1):

  • Arbori.DOC

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!