Aplicatii Visual Basic in Excel

Extras din referat Cum descarc?

Punctul de pornire il constituie problema realizarii de rapoarte profesionale in formate accesibile diversilor utilizatori. De regula, fiecare mediu de programare a aplicatiilor care se respecta pune la dispozitia programatorilor componente specifice pentru realizarea de rapoarte. Sunt arhicunoscute generatoarele de rapoarte din Visual FoxPro, Magic sau Visual Basic. Fiecare dintre ele are puncte tari si puncte slabe, insa in practica se simt mai ales punctele slabe, determinate de flexibilitatea destul de redusa in abordarea unor anumite tipuri de probleme.
Visual Basic detine utilitarul ,,Data Report" pentru realizarea rapoartelor. Utilizarea acestuia este foarte simpla, dar de cele mai multe ori in practica, facilitatile oferite de ,,Data Report" sunt insuficiente. Solutia pentru aceste inconveniente o poate reprezenta achizitionarea contra cost a unor componente specializate, sau utilizarea altor medii, cum este Microsoft Excel pentru exportarea rapoartelor in formatul dorit. Desi presupune un volum ceva mai mare de munca pentru realizarea rapoartelor, aceasta solutie ofera in schimb o mare flexibilitate (sa ne gandim numai la graficele si multitudinea de functii de care dispune Excel-ul si care vor putea fi folosite prin intermediul Visual Basic).
Inainte de a putea folosi Microsoft Excel in aplicatiile .Net trebuie ca Microsoft Office 2003 sau o versiune mai noua sa fie instalata.
Daca Microsoft Office este instalat, se va crea un nou proiect accesand optiunea Create : Project... din fereastra de start a programului Visual Studio 2005, sau accesand meniul : File: New -> Project. 
Din fereastra deschisa se va alege :
1. Mediul de programare dorit, in acest caz Visual Basic .NET ;
2. Tipul aplicatiei, care va fi de tip windows - bazata pe ferestre ;
3. Un nume pentru proiect ;
4. O locatie pe hard-disk unde va fi salvat proiectul (Atentie pentru cei care lucreaza intr-un mediu restrictionat - locatia implicita este C:Documents and SettingsNumeUserMy DocumentsVisual Studio 2005Projects aceasta locatie trebuie modificata catre o zona pe care utilizatorul are drepturi depline);
Fig.1. Ordinea optiunilor pentru crearea unui nou proiect
Pentru a putea folosi un Excel-ul acesta trebuie "importat" in propria aplicatie. Pentru a realiza acest lucru din meniul Project se va alege : Add Reference... apoi din tabul COM se va alege urmatoarea referinta :
- Microsoft Excel 11.0 Object Library;
Daca versiunea programului Office este anterioara celei lansate in 2003, adica este instalat Office Xp sau 2000 sau alta versiune se va selecta componenta Microsoft Excel cu versiunea corespunzatoare (intotdeauna este recomandabil sa fie selectata componenta cea mai noua). Se poate in acest moment observa ca "Microsoft Excel 11.0 Object Library" este o componenta de tip COM si nu NET.
Fig.2. Selectarea componentelor necesare
Practic in acest moment programatorul poate trece la dezvoltarea aplicatiei care sa foloseasca Microsoft Excel, insa pentru versiunea Office 2003, Microsoft a avut mai multe versiuni lansate (fiecare avand imbunatatiri minore) precum si upgrade-uri de tip service-pack. Toate aceste lucruri fac aproape imposibila folosirea aplicatiei pe mai mult decat calculatorul dezvoltatorului. Totusi pentru moment vom continua cu aceasta abordare doar pentru a demonstra modul de construire a unei aplicatii care sa foloseasca Excel-ul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatii Visual Basic in Excel.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!