Antivirusi

Extras din referat Cum descarc?

In 1988 virusii au capatat atentia mass-mediei, astfel, cativa dintre cei mai buni cercetatori antivirus de azi incepandu-si activitatea inainte de 1989. 
Anul 1988 a fost anul in care au aparut comerciantii de antivirusi, care au produs o mare agitatie in jurul a ceea ce, ;a vremea aceea, era doar o problema potentiala.
Comerciantii erau firme mici, care-si vindeau software-ul la preturi foarte mici(cel mai adesea la 5 USD sau 10 USD) , unele dintre programe fiind shareware ,iar unele freeware.
Unele firme au incercat, ocazional, sa se propulseze, dar nimeni nu platea bani seriosi pentru o potentiala problema. Astfel  s-a dat o sansa virusurilor Stoned , Cascade si Jerusalem de a se respandi fara a fi descoperiti si de a realize un numar de obiecte infectate care sa le asigure mai departe existenta.
In 1990 existau urmatoarele produse antivirus :
o AntiVirus Plus (Iris)
o Certus (Certus International)
o Data Phisician (Digital Dispatch)
o Turbo Antivirus (Carmel)
o Virex - PC (Microcom)
o Virusafe (Elia Shim)
o ViruScan (McAfee)
o F-Prot (Frisk Software) 
o ThunderByte (ESaSS)
o Vaccine (Sophos)
o Vaccine (World Wide Data)
o V-Analyst (BRM)
o Vet (Cybec )
o VirusBuster (Hunix)
o Virscan (IBM)
o Vi - Spy (RG Software)
In decembrie 1990 apare un produs care va da o noua directie industriei antivirus: Norton AntiVirus.
In 1995 peste 50% din infectii erau cauzate de virusii de boot; azi 85% sunt virusi de macro .
Virusii polimorfi de macro se vor inmulti; se pare ca ei sunt o problema mult mai mare decat virusii stealth, pentru ca stealth-ul este indreptat spre verificatorii pe baza da sume de control, iar polimorfismul spre scanare, care sunt uneltele cele mai des folosite. Si fiecare virus polimorf va fi o sursa de alarme false, si va avea drept rezultat o munca mult mai mare din partea cercetatorilor decat cea depusa pentru ceilalti virusi.
Se observa aparitia a din ce in ce ,mai multor virusi de e-mail, de tip vierme Internet.
Cum apar tot mai multi virusi, rezulta ca scannerele vor fi din ce in ce mai mari, la fel si bazele de date folosite de ele, deci incarcarea bazei de date va dura mai mult si va fi nevoie de mai multa memorie. Efortul de a pastra scannerele "la zi" va fi foarte mare, de aceea unii producatori antivirus fie vor renunta la ele, axandu-se pe verificatoare pe baza de sume de control, fie le vor lua de la firmele ce vor face cercetare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Antivirusi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!