Analiza unui Site Comercial

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Informatia
Importanta
Modalitati de cautare a informatiilor in raport cu documentele electronice
3. Prezentarea site-ului www.dacia.ro din punct de vedere al informatiei
3.1.Continutul site-ului www.dacia.ro
3.2. Tipuri de informatii
4. Concluzii generale
5. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
In prezent, notiunea de internet reprezinta una dintre cele mai simple si rapide metode prin care oamenii au posibilitatea de a face schimb de informatii in legatura cu ceea ce ii intereseaza, de a achizitiona diverse produse fara a mai fi nevoie sa se deplaseze si de asemenea de a afla si parerea altora despre ceea ce le atrage atentia. 
Nu de putine ori ni s-a intamplat sa dorim un anumit lucru la care voiam o documentatie. Internet-ul reprezinta una din sursele care ne poate usura acesta munca, se poate spune ca in zilele noastre a devenit o utilitate, fiind foarte necesar. Printr-o simpla introducere a unui cuvant (despre ceea ce ne intereseaza) intr-un motor sau un meta motor de cautare ni se ofera sansa de a afla o multitudine de informatii despre ceea ce ne intereseaza. 
Unul dintre avantajele mari ale utilizarii Internet-ului este faptul ca aceasta tehnica nu este foarte costisitoare si nu necesita mult timp, ceea ce inseamna ca oamenii nu mai trebuie sa se deplaseze si de asemenea sa cumpere diverse materiale in interesul lor, materiale care de fapt nu reprezinta un produs final, ci doar surse de documentare. 
Spre exemplu daca dorim sa achizitionam o masina, nu trebuie sa ne deplasam pentru a cumpara diverse reviste in acest scop, pentru a fi pusi la curent cu ultimele modele sau preturi, Internet-ul oferindu-ne posibilitatea de a cerceta toate aceste lucruri si totodata de a imparti pareri cu alte persoane prin intermediul serviciilor de comunicare cum ar fi chat-urile, listele de difuzare sau forumurile de discutii. 
Am dat exemplul de mai sus deoarece in paginile care urmeaza voi incerca sa fac o analiza a unui site al carui continut este legat de prezentarea automobilelor, abordand partea informationala a acestuia.
Voi face o descriere a site-ului ,,dacia.ro" in ceea ce priveste cititorul, ce fel de informatii poate consulta prin simpla accesare a url-ului www.dacia.ro.
Tot mai multe firme au inceput sa se faca cunoscute prin intermediul internet-ului, publicand date despre produsele pe care le comercializeaza.
Site-ul asupra caruia voi face o analiza este un site comercial, obiectivul sau fiind prezentarea produselor, respectiv modalitatile de cumparare a acestora. De asemenea, in furnizarea informatiilor despre produse sunt utilizate fotografii ale produselor, descrierea succinta a informatiilor, datele de contact care au functia de a castiga increderea cumparatorului, precum si preturile produselor, elemente care definesc un site comercial.
2.Informatia
2.1 Importanta informatiei
Informatia poate fi privita ca o noutate transmisa printr-un mesaj prin intermediul careia oamenii au posibilitatea de a-si mari gradul de cunoastere in raport cu tot ceea ce ne inconjoara.
Informatia reprezinta principalul obiect al comunicarii, motiv pentru care este necesar sa fie cuprinzatoare astfel incat sa poata transmite cat mai multe cunostinte, sa fie furnizata in timp util si accesibila oricui prin claritate si prin usurinta de a fi inteleasa. 
Ceea ce poate fi considerat important este faptul ca informatia nu are rolul doar de a fi asternuta in scris, pe o fila de hartie sau in format electronic, ea constituind de fapt un mare ajutor si de asemenea fiind de o adevarata utilitate in randul oamenilor, care au reusit prin intermediul unei informtii sa gaseasca solutia la o problema critica.
Cea mai accesibila cale prin care putem avea posibilitatea de a gasi o multitudine de informatii o reprezinta internet-ul, care in ultimii ani a inceput sa-si largeasca din ce in ce mai mult "orizontul", in sensul ca pentru majoritatea poate fi privit ca un lucru de neinlocuit, mai ales daca ne referim la diverse companii, al carui mod de lucru se desfasoara prin intermediul acestui sistem. 
Dar ce este informatia? Aceasta poate fi definita ca o "cunostinta inscrisa(inregistrata) sub forma scrisa(tiparita sau digitala), orala sau audiovizuala." 
In ceea ce priveste clasificarea informatiilor se pot avea in vedere urmatoarele aspecte:
- modalitatea de exprimare: orale, scrise, audiovizuale
- provenienta: endogene, exogene
- destinatie: interne, externe
- directia vehicularii: ascendente, descendente, orizontale
- natura proceselor descrise
De asemenea, in functie de continut, informatiile pot fi economice, financiare, culturale, politice etc; din punct de vedere al perioadei de acoperire se pot intalni informatii recente si anterioare; in functie de tipurile de prezentare, informatiile pot fi audio sau video.
Informatia poate fi definita ca un mijloc prin intermediul caruia oamenii isi dezvolta cunostintele, se ajuta unul pe celalalt.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza unui Site Comercial.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!