Analiza site-ului Primăriei Sibiu

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere pagina 2
Site-ul primariei Sibiu, www.sibiu.ro pagina 4
Elemente de transparenta pagina 5
Elemente de managementul documentelor electronice pagina 7
Contact pagina 8
Continutul util pagina 9
Generalitati pagina 11
Concluzii, propuneri, pagina 13
Bibliografie pagina 15


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Dezvoltarea societatii informationale, a retelei informatice, cresterea numarului de utilizatori si a volumului de informatii necesare publicului, fac ca mediile de transmitere si de difuzare a cunostintelor si informatiilor sa fie cat mai diverse dar si cat mai atractive si mai usor de utilizat si descifrat.
In aceste conditii, institutii precum cele de drept public sau drept privat aleg sa sintetizeze si sa-si impartaseasca informatiile cu ajutorul site-urilor web.
Astfel a aparut nevoie de o noua organizare a institutiilor publice spre folosul cetateanului, spre ajutorarea lui. Tinand cont de noile tehnologii s-a dorit implementare unui program conform cerintelor Uniunii Europene.
Guvernarea electronica se refera la modalitatea de conexiune intre autoritatii si persoanele fizice sau juridice. Aceasta are ca scop cresterea gradului de participare politica a cetatenilor si eficientizarea aparatului administrativ, imbunatatirea calitatii serviciilor publice, consolidarea democratiei si facilitarea accesului la resursele informationale. 
Intre noua axa formata Guvern-Cetatean intra atat informarea cetateanului cu privire la actiunile puterii publice si astfel o mai mare transparenta a actului administrativ cat si furnizarea de servicii electronice catre cetatean. Daca in ceea ce priveste posibilitatea fiecarui individ de a se informa on-line se observa ca majoritatea institutiilor cu rol determinant in buna functionare a aparatului administrative au un site propriu pe care sunt postate informatiile necesare, in ceea ce priveste furnizarea de servicii
electronice situatia nu se prezinta asa de bine : in unele localitati exista posibilitatea de a plati on-line taxele si impozitele datorate statului, dar putini cetateni apeleaza la aceste servicii din diferite motive cum ar fi: lipsa de incredere, a sursei de internet, neadaptare la noile tehnologii. 
Aplicatiile de eGovernment pot avea un rol determinant in schimbarea mentalitatilor. Un eProcurement eficient si transparent va creste increderea in Internet, iar un sistem de plata a impozitelor simplu de utilizat va face multe firme si cetateni sa doreasca sa utilizeze tehnologiile informatiei, in loc sa se confrunte cu pierderea actuala de energie si timp. 
Site-ul Primariei Sibiu
Elemente de transparenta
Sibiu - Hermannstadt, capitala culturala europeana in anul 2007 alaturi de Luxembourg, are un site foarte interactiv, cu multe poze, culori placute si categorii de subiecte interesante.
Site-ul Primariei Sibiu a obtinut un punctaj de 4,17; dintr-un maxim de 5 puncte, fiind astfel considerat cel de-al treilea site al administratiei locale din Romania.
Primaria Sibiu a pregatit un sistem online care a simplificat birocratia la care sunt supusi in fiecare zi sibienii. Prin acest proiect, primaria isi propune sa diversifice paleta de categorii de servicii online pentru sibieni.
Site-ul primariei este foate bine structurat, in partea din stanga se pot gasi informatii cu privire la primaria Sibiu, Consiliul Local si Informatii Publice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Site-ul Primariei Sibiu.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!