Tipologia Obligatiunilor

Extras din referat Cum descarc?

Piata obligatiunilor a constituit o modalitate de transferabilitate a capitalurilor financiare in interiorul unei tari, dar si in afara acesteia. De asemenea, prezinta o sursa de instrumente financiare, de titluri de valoari imobiliare care sa fie mai atractive pentru beneficiari si mai putin riscante.
In cadrul pietei financiare a obligatiunilor distingem:
- piata obligatiunilor interne;
- piata obligatiunilor straine (forein bond market);
- piata euroobligatiunilor(eurobond market).
Pe pietele interne de obligatiuni pot exista fie emisiuni guvernamentale sau emisiuni corporative. Emisiunile guvernamentale sunt considerate in general ca fiind mai sigure ca cele corporative, de aceea obligatiunile guvernamentale tind sa aiba o dobanda mai mica decat cele corporative.
Obligatiunile straine sunt emisiuni internationale de obligatiuni subscrise de un sindicat de banci compus in principal din institutii dintr-o tara anume, distribuite in tara respectiva in acelasi mod ca si emisiunile interne, denominate in moneda tarii respective, in general, si obligatiunile straine sunt la purtator, pastrand anonimatul proprietarului. Plata cupoanelor nu este supusa stopajului la sursa pentru investitorii nerezidenti in tara de emisiune.	
Euroobligatiunile sunt emisiuni internationale de obligatiuni subscrise de un sindicat international de banci si vandute in principal in alte tari decat tara monedei de denominare a obligatiunilor. Euroobligatiunile sunt intotdeauna la purtator, pastrand anonimatul proprietarului, iar plata cupoanelor nu cade sub incidenta stopajului la sursa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipologia Obligatiunilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Olteanu, A. - Piete de capital, Editura Dareco, Bucuresti, 2003
Nitu, A. - Burse de marfuri si valori, Editura Tribuna economica, Bucuresti, 2002
Anghelache, G. - Bursa si piata extrabursiera, Editura Economica, 2004
Radu, S. C. - Piete de capital. Institutii si instrumente financiare tranzactionate, 
Editura Universitara, 2012


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!