Tehnica Vanzarilor in Marja

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
1. CAP I. OBIECTIVUL SI TEMA LUCRARII ABORDATE
2. CAP II. TEHNICA TRANZACTIILOR IN MARJA
3. CAP III. APLICATIE CU TRANZACTII IN MARJA
4. CAP IV. CONCLUZII
5. BIBIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

TRANZACTII CU TITLURI PRIMARE. TRANZACTII IN MARJA
CAP I. OBIECTIVUL SI TEMA
Tema aleasa pentru a fi dezbatuta in urmatoarea lucrare se bazeaza pe negocierea titlurilor financiare primare- actiuni si obligatiuni- pe analiza tranzactiilor in marja.
Negocierea se realizeaza in modalitati diferite pe pietile bursiere de tip american (New York) si respectiv pe cele de tip european (Paris). In primul caz se practica tranzactiile pe bani gata (for cash) si cele pe datorie sau in marja (on margin); iar in al doilea caz sunt utilizate operatiunile la vedere (au comptant) si cele la termen sau cu lichidare lunara.
Tranzactiile cu actiuni si obligatiuni realizate pe pietele bursiere de tip american pot fi clasificate in mai multe moduri: dupa natura contului deschis de client la broker, ele se impart in tranzactii pe bani gata si tranzactii in marja.
Lucrarea de fata va analiza tranzactiile in marja - marja initiala.
CAP.II. TEHNICA TRANZACTIILOR IN MARJA
Tranzactiile in marja, ca o varianta a tranzactilor la vedere (sau "pe bani gata"), reprezinta cumparari de titluri primare pe datorie, caz in care, brokerul acorda clientului sau, in anumite limite, un credit pentru realizarea operatiunii bursiere.
Cunoscute si sub denumirea de tranzactii in conturi de siguranta de tip "M" (Long Margin Accounts), acestea nu se efectueaza in prezent la BVB datorita gradului inalt de risc pe care il presupun. BVB va trebui sa stabileasca reguli foarte stricte referitoare la imprumuturile clientilor, inainte de a deschide conturi de singuranta. 
Contul de siguranta se deschide atunci cand un client cumpara mai multe titluri cu aceeasi suma de bani sau acelasi numar de titluri cu o suma initiala mai redusa, utilizand titlurile drept gaj pentru imprumut. Prin urmare, investitorul care da ordin de cumparare a unui volum de actiuni, nu trebuie sa achite firmei broker cu care lucreaza intreaga contravaloare a acestora: el trebuie sa depuna in termenul prescris, pentru lichidarea normala, numai o anumita "acoperire" sau marja (margin), diferenta pana la valoarea contractului constituind-o imprumutul pe care clientul il obtine de la broker pentru tranzactia respectiva (debit balance ).
Prin trazactiile in marja se creeaza o capacitate financiara suplimentara clientului. In functie de nivelul marjei, aceasta poate, cu o anumita suma avansata in operatiune, sa castige sau sa piarda mai mult decat intr-o tranzactie cash (se produce efectul de levier).
Pentru efectuarea unor astfel de tranzactii, clientul trebuie sa ofere o garantie, iar aceasta este reprezentata de titlurile care fac obiectul contractului si care raman la broker. Daca investitorul doreste sa intre in posesia titlurilor, el trebuie sa restituie creditul (inclusiv dobanda), adica sa anuleze debitul sau la broker. Aceste titluri ce servesc drept garantie se numer COLATERAL.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnica Vanzarilor in Marja.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!