Raport de Analiza a Societatii Antibiotice Iasi

Extras din referat Cum descarc?

SCURT ISTORIC
S.C. ANTIBIOTICE S.A. Iasi, s-a infiintat ca societate comerciala pe actiuni la data de 12.11.1990 prin preluarea integrala a patrimoniului Intreprinderii de Antibiotice Iasi. Intreprinderea a fost construita in perioada 1953 - 1955 si a fost pusa in functiune la 11 decembrie 1955 sub denumirea de Fabrica Chimica nr.2 Iasi, ulterior devenind Intreprinderea de Antibiotice Iasi.
Obiectul de activitate: producerea si comercializarea de medicamente prin biosinteza si semisinteza, diverse forme galenice (unguent si supozitoare), principii active din plante medicinale si a altor produse chimice; activitate de import-export produse proprii, alimentare, produse industriale si produse farmaceutice; comercializarea en-gros si en-detail pentru produse proprii, produse alimentare, produse industriale si farmaceutice; prestari servici, intretinere, reparatii,constructii, transport marfuri si persoane intern; activitate de alimentatie publica.
Capitalul social al societatii este de 68.499.580 mii lei impartit in 68.499.580 actiuni cu valoarea nominala de 1000 lei. Structura actionariatului este urmatoarea: Fondul Proprietatii de Stat cu 52.81%, Broadhurst Investments Limited cu 5.59%, Romanian Investment Company Cyprus cu 6.22%, alti actionari 35.38%.
Actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti din data de 16 aprilie 1997 sub simbolul ATB si sunt incluse in calculul Indicelui oficial al Bursei de Valori BET:
Capitalizarea societatii era pe data de 3 iunie 1999 de 82.161 mil. lei ceea ce reprezenta 2.05% din capitalizarea bursiera totala egala cu 4.001.844 mil. lei.
In prima zi de cotare pretul de deschidere a fost de 2200 lei/actiune valoare ce reprezinta si cotatia minima din anul 1997, pretul maxim a fost de 3500 lei/actiune egal cu pretul de inchidere; volumul tranzactionat a fost de 21.593 actiuni. Pretul a intrat pe un trend puternic crescator ajungand in luna iulie 1997 la valoarea maxima inregistrata vreodata si anume 12.500 lei/actiune (intre 4 iunie 1997 si 4 iulie 1997 pretul a crescut de la 4.100lei la12.500 lei adica cu 304%). La sfarsitul anului pretul de inchidere a scazut la 4950 lei/actiune, anul 1997 permitand obtinerea de castiguri insemnate datorita volatilitatii ridicate a actiunii. 
EVALUAREA PIETEI SI A GAMEI DE PRODUSE OFERITE
La numai 25 ani de la descoperirea penicilinei de catre Fleming, la Iasi se obtine prin biosinteza, prima sarja de penicilina romaneasca, Antibiotice Iasi devenind astfel, prima companie de profil din sud-estul Europei.
Structurata initial pe fabricarea produselor prin procese de biosinteza: penicilina, tetraciclina, oxitetraciclina, streptomicina, eritromicina, grizeofulvina, incepand cu perioada anilor '70 firma si-a dezvoltat fluxuri de fabricatie pentru produse finite conditionate in diverse forme farmaceutice: unguente si supozitoare, produse parenterale (dozate in flacoane), capsule si comprimate.
In 1997 are loc cotarea societatii la Bursa de Valori Bucuresti, cat. I, categorie la care se regaseste si in prezent. Capitalul social al companiei este de 344.18 miliarde lei, impartit in actiuni in valoare de 1000 lei/actiune. Principalii actionari sunt: Ministerul Sanatatii si Familiei - 53.3%, SIF Oltenia - 9.89%, Broadhurst Investments Limited - 7.22%.
Ca urmare a investitiilor de peste 17 mil. USD, realizate in ultimii 10 ani, ANTIBIOTICE Iasi a devenit prima companie farmaceutica romaneasca, care a obtinut in decembrie 1999, primul Certificat de Buna Practica de Fabricatie (GMP) pentru sectia de produse parenterale.
Obtinerea certificatului GMP, paralel cu o politica sustinuta de marketing, confera companiei ANTIBIOTICE pozitia de lider pe piata interna, pe segmentul pulberi sterile de uz injectabil ( peste 80% ), gama de produse fabricate incluzand atat produse traditionale: penicilina si derivati de penicilina ( ampicilina, oxacilina, benzatin penicilina), cat si cefalosporine de ultima generatie (cefotaxim, ceftriaxon).
Beneficiind de cea mai complexa structura de fabricatie, cu patru sectii distincte pentru produse conditionate si doua fluxuri tehnologice pentru produse de biosinteza, ANTIBIOTICE Iasi este singura companie romaneasca care detine integral certificare GMP (Good Manufacturing Practice) pentru intreaga platforma tehnologica.
Aceasta recunoastere a calitatii produselor marca Antibiotice, a permis o buna pozitionare a intregului portofoliu de produse pe piata interna si o crestere continua a cifrei de afaceri in ultimii ani, cu o medie de peste 10 % in valori reale, astfel ca Antibiotice a inregistrat o cifra de afaceri pentru anul 2001 de 31.351.000 USD, cu un profit net de 2.170.000 USD.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Analiza a Societatii Antibiotice Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!