Piața Valutară

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Piata valutara poate fi definita ca un sistem de relatii financiar-valutare prin care se desfasoara vanzarile si cumpararile de valute si devize exprimate in moneda straina, mijlocit de anumite institutii si avand la baza o serie de reglementari care faciliteaza tranzactiile in cauza.

In acceptiunea cea mai larga, pietele valutare sunt centre ale comertului cu valute. Ele nu au un loc specific, ci reprezinta o retea vasta de legaturi electronice intre dealerii si brokerii din diferite banci ale lumii. Piata de schimb monetar este singura piata globala care functioneaza fara intrerupere 24 de ore din 24.

Piata valutara este rezultatul unui sistem de relatii ce apar intre banci, precum si intre banci si clientii lor, prin intermediul carora se realizeaza vanzarea-cumpararea de devize in scopul reglementarii platilor si a incasarilor determinate de schimburile economice internationale sau de operatiile speculative.

In ultimii ani, alaturi de piata traditionala au aparut si s-au dezvoltat si alte compartimente satelit, respectiv piata la termen sau cea a optiunilor de schimb in devize.

Principalele functii indeplinite de piata de schimb sunt: compensarea valorii unei monede printr-o alta moneda si determinarea ratei de schimb de echilibru a celor doua monede.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Valutara.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 419 cuvinte
Nr caractere:
12 204 caractere
Marime:
19.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Burse
Tag-uri:
piata valutara, comert
Predat:
la facultate
Materie:
Burse
Sus!