Piața Valutară

Extras din referat Cum descarc?

Piata valutara poate fi definita ca un sistem de relatii financiar-valutare prin care se desfasoara vanzarile si cumpararile de valute si devize exprimate in moneda straina, mijlocit de anumite institutii si avand la baza o serie de reglementari care faciliteaza tranzactiile in cauza. 
In acceptiunea cea mai larga, pietele valutare sunt centre ale comertului cu valute. Ele nu au un loc specific, ci reprezinta o retea vasta de legaturi electronice intre dealerii si brokerii din diferite banci ale lumii. Piata de schimb monetar este singura piata globala care functioneaza fara intrerupere 24 de ore din 24. 
Piata valutara este rezultatul unui sistem de relatii ce apar intre banci, precum si intre banci si clientii lor, prin intermediul carora se realizeaza vanzarea-cumpararea de devize in scopul reglementarii platilor si a incasarilor determinate de schimburile economice internationale sau de operatiile speculative.
In ultimii ani, alaturi de piata traditionala au aparut si s-au dezvoltat si alte compartimente satelit, respectiv piata la termen sau cea a optiunilor de schimb in devize. 
Principalele functii indeplinite de piata de schimb sunt: compensarea valorii unei monede printr-o alta moneda si determinarea ratei de schimb de echilibru a celor doua monede.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Valutara.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!