Piata Financiara din Londra

Extras din referat Cum descarc?

1. PREZENTARE GENERALA
Prima societate pe actiuni a fost fondata la Londra in 1553 (Compania Muscovy), acest tip de companie a cunoscut treptat o larga dezvoltare in Anglia, ceea ce a dus la aparitia unor persoane specializate in tranzactionarea titlurilor emise de astfel de societati (actiuni), adica a brokerilor, actionand ca intermediari pentru investitori.
In 1760, un grup de 150 de brokeri au format un club la o cafenea din Londra, unde se intalneau pentru a tranzactiona titluri, iar in 1773, membrii clubului au votat pentru schimbarea numelui acestuia (Jonathan Coffee House) cu cel de Bursa de Valori (Stock Exchange).
In 3 martie 1801 afacerea reincepe pe baza unui abonament formal care sa ateste calitatea de membru; astfel la Londra se face primul schimb legalizat
In anul 1802 bursa londoneza adopta regulile de tranzactionare care permiteau operatiuni la bursa doar de catre membrii ei (atunci 550 de membrii). Tot in acelasi an bursa se muta intr-o noua cladire in ,,Capel Court".
Treptat, City-ul londonez a inceput sa fie concurat de bursele americane care, la inceputul anilor '80 au acaparat o parte crescanda din tranzactiile realizate mai inainte in Marea Britanie. 
Astfel prin aceasta schimbare au rezultat fenomenele :
1) accentuarea internationalizarii portofoliilor, in favoarea pietei americane;
2) deturnarea a numeroase tranzactii catre Bursa din New York ca urmare a unor ratiuni practice (facilitati pentru negocierea blocurilor de titluri) si a unor probleme legate de costurile tranzactiilor.
In acest timp, profesiunea de intermediar de bursa era foarte bine protejata in City si prea putin pregatita pentru concurenta. Multi agenti de schimb nu puteau supravietui decat practicand comisioane ridicate.
Anul 1836 vine cu o noua schimbare, deschizandu-se primele burse regionale in Manchester si Liverpool.
In anul 1973 sunt acceptate pe piata bursiera ca membrii femei. Tot atunci se reunesc cu bursa londoneza 11 burse regionale irlandeze si engleze.
Pana in anul 1986 era o diferenta intre membrii bursei :
- Brokers sunt membrii care prelucrau ordine in numele clientilor;
- Jobbers sunt membrii care erau pe cont propriu.
Doar persoanele fizice puteau fi membrii bursei; bursa percepand comisioane fixe, iar tranzactionarea se facea prin "strigare".
Bursa de Valori de la Londra devine in 1985 o companie privata cu raspundere limitata.
Tot in acest an se face cunoscut fenomenului "Big Bang" inregistrandu-se dereglarea pietei bursiere. Dupa acest fenomen se produc urmatoarele schimbari :
- Se anuleaza delimitarea membrilor bursei; astfel ca atat jobbers cat si brokers pot sa efectueze operatiuni in nume propriu si/sau in numele clientilor;
- Se elimina comisioanele fixe;
- Negocierea nu se mai realizeaza fata-in-fata, intr-un anumit spatiu, se poate face de oriunde prin intermediul telefonului sau al computerului; adica Bursa de Valori trece la un sistem electronic de tranzactionare; trecerea dreptului de vot de la persoanele fizice la cele juridice (membrii independenti inceteaza sa mai detina drept de vot).
Piata financiara din Londra, este alcatuita din mai multe burse bursele specializate: L.S.E.(London Stock Exchange), L.I.F.F.E. (London International Financial Futures Exchange), Bursa de Marfuri de la Londra (London Commodity Exchange), London F.O.X. (London Futures ? Options Exchange), Bursa Internationala a Petrolului (London Petroleum Exchange), Bursa Metalelor (London Metal Exchange), Bursa OM.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Financiara din Londra.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!