Ordine de bursă

Cuprins referat Cum descarc?

1. Definirea ordinelor de bursa
2. Clasificarea ordinelor de bursa
3. Ordine care se refera la instructiunile care insotesc ordinele tip limita sau tip stop
4. Ordinele de piata
5. Ordine clasificate dupa procedura tranzactiilor in mod general
6. Prioritatea de executare a ordinelor de bursa
7. Ordinele de bursa in cadrul Bursei de Valori Bucuresti
8. Concluzii
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Definirea ordinelor de bursa
Bursele reprezinta locuri de concentrare a cererii si ofertei pentru marfuri, cat si pentru diferite tipuri de hartii de valoare.
Bursele de marfuri sunt centre ale vietii economice, piete unde se tranzactioneaza bunuri care au anumite caracteristici generice, care se individualizeaza prin masurare, numarare sau cantarile, sunt marfuri fungibile, au caracter standardizabil, pot fi depozitabile.
Bursele de valori sunt centre ale vietii financiare unde se fac tranzactii de hartii de valoare (actiuni, obligatiuni, bonuri de tezar etc.), dar se pot realiza si operatiuni cu valute, materiale pretioase sau efecte de comert.
Ordinul de bursa cuprinde instructiuni date de catre investitor agentului sau agentiei de brokeraj la care este deschis contul, cu privire la conditiile in care doreste sa execute vanzarea sau cumpararea titlurilor financiare specificate, in contul si pe raspunderea sa. 
Ordinele a bursa sunt cunoscute sub numele de tranzactii bursiere si se realizeaza pe baza ordinelor ce sunt transmise brokerilor pentru executie.
In investitiile financiare, momentul realizarii tranzactiilor este un factor critic in determinarea succesului sau insuccesului tranzactiei. Pe multe piete bursiere, evolutia pretului are un grad ridicat de volatilitate chiar pe parcursul unei singure zile. De asemenea, un investitor care doreste sa plaseze un ordin trebuie sa o faca la un pret bine determinat pentru a realiza o tranzactie eficienta. Cunoasterea procedurii de plasare a unui ordin bursier este o prima necesitate pentru un investitor. El trebuie sa stie ce fel de ordine poate plasa agentului bursier si modul in care sunt procesate aceste ordine.
Exista o multitudine de tipuri de ordine bursiere transmise de catre investitori agetiilor de intermediere bursiera. Fie ca tranzactia se executa la o bursa de marfuri, fie la o bursa de valori sau in retea inter dealeri, ordinele au acelasi continut.
Elementele pe care trebuie sa le contina un ordin sunt:
- Tipul operatiunii (vanzare/cumparare);
- Produsul (obiectul tranzactiei- denumirea titlului financiar sau contractului derivativ);
- Cantitatea (marimea ordinului);
- Pretul (corespunzator tipului de ordin);
- Termenul de valabilitate;
- Alte conditii referitoare la executarea ordinului.
2. Clasificarea ordinelor de bursa
Exista doua tipuri fundamentale de ordine: ordine de cumparare respectiv de vanzare. Ordinele se clasifica in functie de modul de exprimare a pretului si durata de valabilitate a ordinului. O categorie aparte o reprezinta ordinele speciale.
I. In functie de modul de exprimare al pretului, se intalnesc trei categorii de ordine:
- Ordine "la piata"
- Ordine "limita"
- Ordine "stop"
1. Ordine la piata ("Merket order"/ "Au mieux")
Cel mai simplu tip de ordin este ordinul la piata. Prin acest ordin investitorul cere sa se cumpere sau sa se vanda la cel mai bun pret de pe piata. Acesta este de fapt o instructiune de cumparare sau de vanzare care trebuie sa fie executata, oricare ar fi pretul cerut sau oferit in ring in momentul in care ordinul ajunge acolo. Brokerul de ring va executa un astfel de ordin la cel mai bun pret posibil, imediat dupa primirea lui. 
2. Ordinele limita ("Limit order"/ "Cours limite")
Prin ordinele limita investitorul specifica cel mai mare pret dispus sa-l plateasca in calitate de cumparator sau cel mai mic pret dispus sa-l accepte in calitate de vanzator. Ele se mai numesc si ordine cu pret (Price order). Daca un investitor doreste sa de-a un ordin limita inseamna ca in situatia in care este vanzator nu va accepta un pret mai mic decat cel specificat, iar daca este cumparator, va accepta doar preturi mai mari sau egale cu cel specificat in ordin. Spre deosebire de ordinul "la piata", ordinul limita nu este posibil sa fie executat intotdeauna, mai ales daca pretul specificat este cu mult mai mare sau mai mic decat pretul curent de pe piata. 
La plasarea unui ordin limita, de obicei investitorul nu este obligat sa foloseasca cuvantul "limita". Este suficient ca acesta sa specifice pretul. Brokerul intelege ca ordinul este limita si ca pretul precizat este pretul limita pe care investitorul este dispus sa il ofere sau sa il accepte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ordine de bursa.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Chiran Aurel, Leonte Elena, Jitareanu Andy-Felix, Burse de marfuri si valori, Editura ,,Ion Ionescu de la Brad", Iasi, 2017
2. Ionescu H. George, Burse de marfuri si valori, Editura Pro Universitaria, Bucuresti, 2006
3. Ionescu H. George, Burse de marfuri si valori, Editura Universitara "Carol Davila", Bucuresti, 2005
4. Matei Mirela, Stancu Adrian, Enescu George, Geambasu Corina, Burse de marfuri si valori, Editura Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, 2008
5. Nitu Adrian, Burse de valori si marfuri. Instrumente si tranzactii bursiere, Editura Tribuna Economica, Bucuresti, 2002
6. Simion Dalia Netoiu Lavinia, Dumitrescu Aida Diana, Operatiuni bancare si bursiere, Editura Universitaria, Craiova, 2008
7. Stoica-Vancea Victor, Popescu Ion, Gruia Adriana, Burse de valori locale, regionale si globale, Editura RCR-Editorial, Bucuresti, 2009
8. Stoica Victor, Galiceanu Mihaela, Ionescu Eduard, Piete de capital si burse de valori, Editura Economica, Bucuresti, 2001


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!