Listarea la Bursa si Efectul Sau Asupra Pretului Actiunilor

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 3
1. LISTAREA LA BURSA 4
2. STABILIREA PRETULUI ACTIUNII 7
3. VALOAREA SI CURSUL ACTIUNILOR 8
4. EFECTELE ASUPRA PRETULUI ACTIUNILOR 11
5. EVALUAREA ACTIUNILOR 13
6. CASTIGUL SAU PIERDEREA 13
7. BIBLIOGRAFIE 15


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Orice investitor roman sau strain poate sa tranzactioneze la bursa dar nu direct, ci numai prin intermediul unei societati de brokeraj.
De aceea, primul pas pe care trebuie sa-l faca un investitor este contactarea unui consultant de investitii care poate alege societatea de brokeraj cea mai avantajoasa, cu care va lucra investitorul.
Dupa ce un investitor a ales un consultant de investitii, urmatorul pas va fi acela de a decide daca vrea sa investeasca pe termen scurt sau lung, pentru obtinerea de castig de capital sau de dividende.
Consultantul de investitii poate sa intocmeasca in urma acestor informatii, portofoliul cel mai adecvat cerintelor clientului.
In consecinta investitorul va deschide un cont individual de actiuni la societatea de brokeraj agreata de consultant. In acest cont va fi mentinut portofoliul de actiuni.
Aceeasi procedura trebuie sa urmeze si o persoana devenita actionar prin procesul de privatizare in masa care a primit actiunile unei societati listate la bursa si doreste sa le vanda.
In cazul actionarilor care detin actiuni la o societate inchisa sau nelistata pe piata bursiere BVB, vanzarea actiunilor se face prin documente notariale (uneori exista clauza de preemtiune care obliga detinatorul sa ofere spre cumparare mai intai actionarilor societatii actiunile detinute si apoi sa incerce sa le vanda altora).
In acest caz pretul de piata al actiunii este greu de stabilit sau se stabileste prin negociere directa.
LISTAREA LA BURSA SI EFECTUL SAU ASUPRA PRETULUI ACTIUNILOR: STUDIU DE CAZ BVB
1. LISTAREA LA BURSA 
Pentru a obtine bani de pe piata de capital, o societate trebuie sa incerce sa se listeze la bursa.
Iar primul pas care trebuie facut este initierea unei oferte publice (IPO) prin care se vinde un procent din actiunile societatii, catre cei care doresc.
O Oferta Publica Initiala constituie o modalitate de a stringe bani de la public, evitand astfel greutatile si obstacolele pe care le ridica imprumuturile bancare si procedurile aferente. 
Listarea la bursa presupune atat respectarea regulamentului aprobat de consiliul fiecarei burse cat si intrunirea cerintelor impuse de legislatia nationala.
Regulamentul de admitere prevede conditiile ce trebuiesc indeplinite de o societate pentru a fi admisa pentru cotare, modalitatea de vanzare a actiunilor si obligatiunilor, continutul cererii pentru listare. 
Conditiile de indeplinit:
1. Valoarea probabila de piata a titlurilor pentru care se doreste cotarea trebuie sa fie egala sau superioara valorii impuse de lege; emisiunile ulterioare de actiuni, dintr-o clasa deja cotata, nu se mai supun acestor limite.
2. Titlurile trebuie sa fie liber transferabile, degrevate de orice garantie reala sau poprire legala.
3. Publicarea bilantului si a conturilor de profit si pierderii pe ultimii cinci ani anteriori cererii de cotare.
4. Un minim de 25% din actiuni trebuie sa fie detinute de persoane neasociate cu actionarii sau directorii firmei.
5. Publicarea unui dosar care sa cuprinda informatii despre titlurile emise si care urmeaza sa fie emise. Aciunile nou emise se ofera actionarilor existenti sau noilor actionari in cazul in care se doreste marire de capital. Societatea trebuie sa-si informeze actionarii in scopul ocrotirii intereselor acestora de lansarea, periodic, de anunturi publicitare; publicarea anuala a situatiei conturilor contabile; prezentarea de rapoarte de analiza economica la jumatatea anului; intocmirea unui raport preliminar cu privire la profitul preconizat pe anul financiar si la investitii, amplasamente, conventii incheiate, diverse reglementari de insemnatate majora; prezentarea de informatii cu privire la schimbarile in structura comitetului director si in general in structura aparatului de conducere de baza; comunicari cu detinatorii de titluri. Pentru a putea cota la bursa, o societate trebuie sa numeasca un membru al bursei ca garant al cererii de cotare, care sa poata furniza toate informatiile cerute de departamentul pentru cotatii al bursei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Listarea la Bursa si Efectul Sau Asupra Pretului Actiunilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!