Despre Obligațiuni în SUA

Extras din referat Cum descarc?

Ce se intelege prin obligatiune?
Hartie de valoare purtatoare de dobanda fixa, care se negociaza pe piata capitalului fictiv si care este folosita de stat sau de institutii publice pentru a-si procura mijloace banesti. Hartie de valoare purtatoare de dobanda fixa sau premiata folosita de institutiile creditoare pentru a-si procura mijloace banesti din disponibilitatile populatiei. 
Obligatiunile pot fi impatite dupa mai multe criterii, iar una dintre acestea este in functie de emitentul acestor, astfel avem:
- Obligatiuni de stat- Reprezinta una dintre cele mai utilizate forme de finantare a bugetului de stat.
- Obligatiuni municipale- Municipalitatile emit obligatiuni in principal pentru finantarea lucrarilor edilitare sau pentru investitii in folosul cetatenilor.
- Obligatiuni corporative- Corporatiile pot recurge ca sursa de finantare externa de pe piata de capital atat la emisiunea de actiuni cat si la cea de obligatiuni. Insa este cunoscut faptul ca o emisiune de obligatiuni implica costuri mai reduse, evolutia acestora fiind totodata o masura a bonitatii companiei.
Astfel, in SUA se vorbea in perioada 1975 despre obligatiuni municipale si obligatiuni corporative sau obligatiuni de corporatie.
I. Obligatiunile municipale
In anul 1975 cand orasul New York parea ca se afla in pragul falimentului,acesta avea probleme datorita cresterii rapida a datoriei, scaderea emisiunii creditelor, insa aceasta umbra nefasta se arunca si asupra emisiunii obligatiunilor municipale. Obligatiile municipale in doctrina Statelor Unite ale Americii reprezinta titluri de valoae municipale, datorii emise de state, metropole, orase, municipii, districte, subdiviziuni politice si teritoriale ale SUA precum si de catre autoritatile si agentiile lor. Resursele banesti obtinute cu ajutorul acestor obligatiuni erau folosite de regula pentru construirea unui liceu, extinderea unei autostrazi, diverse instalatii, iar arareori se foloseau pentru refinantarea unor datorii vechi. La inceput obligatiunile erau utilizate pentru atragerea de fonduri necesare dezvoltarii economiei si nu numai dintr-un oras. Introducerea impozitului federal pe venit in 1913 a dus la mai multe discutii legate de venitul adus de catre obligatiuni si despre scutirea sau nu a acestuia la aplicarea impozitului, astfel dupa un proces intentat de catre Carolina de Sud, Curtea Suprema a decis faptul ca, Congresul este liber sa impoziteze daca considera de cuviinta veniturile survenite din obligatiuni. Spre bucuria statelor emitente Congresul a decis sa nu aplice impozitul asupra acestor venituri, pentru moment. Obligatiunile emise dupa anul 1986 au intrat sub incidenta aplicabilitatii impozitului pe venit, respectiv a "impozitului federal minim alternativ". Unele dintre categoriile de obligatiuni care se supun impozitului sunt: obligatiunile de interes public, obligatiunile de interes privat si obligatiunile de interes neguvernamental. Astfel expresia obligatiuni municipale aduce dupa sine si expresia impozit, relatie invers proportionala cu notiunea acestor pana la aparitia acestui impozit. Datorita caracteristicei de scutire a impozitului pe venit asupra obligatiunile se pune problema ce tip de obligatiune este mai rentabila pentru un potential investitor, o obligatiune municipala sau o obligatiune de corporatie, astfe se formula urmatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Obligatiuni in SUA.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Zipf Robert, Piata Obligatiunilor, Editia a II-a, Editura Hrema Bucuresti, 2000, p.75-105
Dictionarul Limbii Romane


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!