Cursul Bursier

Extras din referat Cum descarc?

CAP. 1
1. ANALIZA CHARTISTA
Citirea graficelor este una dintre formele de arta ale analizei pietei. Desi poseda un grad mare de interpretare subiectiva, se pot aplica totusi instrumentele cantitative. Chartistii cred ca graficele lor reprezinta cererea si oferta, suportul si rezistenta. Studiind configuratia se poate detecta miscarea probabila a pretului, iar chartistii experimentati anticipeaza nu numai directia pietei cat si intinderea acestei evolutii.
1. Teoria Dow
Parintele analizei chartiste este considerat a fi Charles Dow. Desi Dow a conceput aceasta teorie pentru a descrie miscarile din trecut ale preturilor, ea a fost folosita apoi pentru previzionarea pietei.
El a creat multe din principiile larg utilizate astazi, sustinand ca piata reactioneaza la orice eveniment si odata inceput un trend, acesta continua pana cand se inverseaza. 
Teoria Dow porneste de la existenta a trei tipuri de evolutii ale preturilor:
1. Miscari primare - reprezinta o evolutie al carei sens se mentine pe durata mai multor ani.
2. Miscari secundare (intermediare) - apar in cadrul miscarilor primare si dureaza cateva saptamani sau luni.
3. Miscari de zi cu zi - apar intamplator in cadrul miscarilor primare si secundare.
Teoria Dow a evidentiat, de asemenea, importanta volumului in stabilirea trendului si a divizat piata "bull" sau "bear" in trei faze. Aceasta idee a fost mai apoi preluata de Elliot si imbunatatita in teoria care ii poarta numele (Teoria valurilor lui Elliot). 
Se considera ca apare o miscare crescatoare majora atunci cand maxime succesive depasesc punctele de maxim anterioare, in timp ce minimele se situeaza deasupra punctelor de minim anterioare.
O miscare descrescatoare majora se considera a fi atunci cand maximele succesive nu depasesc punctele de maxim anterioare, in timp ce minimele se situeaza sub punctele de minim anterioare.
Miscarile secundare dau nastere la asa-numitele corectii tehnice care ajusteaza excesele aparute. Aceste miscari au o importanta considerabila in aplicarea teoriei Dow.
Variatiile de zi cu zi care apar destul de des au o importanta minora. Nici chiar analizele tehnice cele mai minutioase nu incearca sa previzioneze aceste miscari, datorita caracterului lor aleatoriu.
Figura.1 Conceptul de baza al teoriei Dow
Figura 1ilustreaza conceptul de baza al teoriei Dow, dar exista numeroase variatii. Trendul primar, reprezentat de linia intrerupta, este crescator pentru prima perioada. Desi mai multe miscari (secundare) descrescatoare apar in aceasta perioada, aceste corectii nu ating minimul anterior. Fiecare dintre aceste scaderi este urmata de o miscare crescatoare care depaseste maximul anterior. Dupa ultima scadere a primei perioade, corectia crescatoare care ii urmeaza nu depaseste maximul anterior. Acesta poate fi un semn pentru inceputul unei miscari primare descrescatoare, dar, pentru ca o schimbare a tendintei generale sa fie confirmata, teoria Dow stabileste drept conditie esentiala ca acelasi fenomen sa se produca in variatia a doi indicatori diferiti. 
Teoria Dow este conceputa pentru a previziona inceputul unei miscari primare dar nu si durata ei. Aceasta teorie a fost insa destul de criticata de-a lungul timpului, mai ales dupa ce studiile asupra ratei ei de succes s-au dovedit a fi dezamagitoare. In fapt, s-a dovedit ca, datorita faptului ca fluctuatiile secundare nu sunt foarte clare, metoda nu face decat sa confirme o schimbare in evolutia pe termen lung a unei piete bursiere (si chiar cu o anumita intarziere), dar in nici un caz sa o anticipeze. 
2.Teoria valurilor lui Elliot
Teoria lui Elliot este foarte cunoscuta si folosita si ofera avantajul ca inglobeaza cateva elemente din analiza tehnica traditionala. De altfel, aceasta teorie poate fi considerata ca fiind o teorie globala pentru intreaga analiza tehnica. 
Intuitia lui Elliot este debordanta si uimitoare: el presupune ca fluctuatiile pietei sunt reflectarea sumei de reactii psihologice (Dow) si de asemenea, trebuie sa reflecte o armonie fundamentala a Naturii (Fibonacci).
Figura 2: Valurile lui Elliot
Plecand de la teoria lui Dow rezulta ca piata evolueaza sub forma unor valuri cu o faza de formare, una de crestere si alta de retragere. Totodata, pe piata se manifesta trei miscari ale cursului:
- miscarea imediata, constand in fluctuatiile zilnice de crestere si scadere a preturilor si a deverului;
- miscarea scurta, reprezentata de tendinte care pot dura de la circa doua saptamani la o luna;
- miscarea principala, care reflecta o tendinta pe termen lung, putand dura circa 4 ani sau chiar mai mult.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cursul Bursier.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!