Comisia Națională a Valorilor Mobiliare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

"Ghidul actionarului" este o editie, care are drept scop familiarizarea actionarului intr-un mod accesibil cu notiunile de baza referitoare la societatea pe actiuni, organele de conducere ale societatii, plata dividendelor, drepturile actionarilor, tranzactionarea actiunilor.

Pentru a va ghida posibilitatile administrarii patrimoniului, materializat in forma de actiuni, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va invita spre a cunoaste cele expuse in continuare.

SOCIETATEA PE ACTIUNI

SOCIETATE PE ACTIUNI este societatea comerciala al carei capital social este impartit in actiuni.

CAPITALUL SOCIAL AL SOCIETATII se constituie din valoarea aporturilor primite ca plata pentru actiuni si este egal cu valoarea nominala a actiunilor plasate.

STRUCTURA ORGANIZATORICA A SOCIETATII PE ACTIUNI

Adunarea generala a actionarilor

1

consiliul societatii

organul executiv

comisia de cenzori

Adunarea generala este organul suprem de conducere al societatii si se tine cel putin o data pe an. Adunarile generale ale actionarilor pot fi ordinare sau extraordinare si se pot tine cu prezenta actionarilor, prin corespondenta (votarea are loc prin intermediul buletinelor de vot expediate actionarilor) sau sub forma mixta (atit cu prezenta actionarilor, cit si prin corespondenta).

Persoanele, care convoaca adunarea generala a actionarilor, urmeaza sa informeze despre tinerea adunarii generale prin expedierea unui aviz fiecarui actionar, reprezentantului lui legal sau detinatorului nominal de actiuni pe adresa indicata in lista actionarilor care au dreptul sa participe la adunarea generala si prin publicarea acestuia in organul de presa indicat in statutul societatii.

Important! Actionarul urmeaza sa informeze persoana care tine registrul actionarilor despre toate schimbarile din datele sale, introduse in registru, inclusiv modificarea adresei.

Atentie! In cazul in care nu ati fost instiintat, in modul stabilit, despre data, ora si locul tinerii adunarii generale sunteti in drept sa atacati

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 971 cuvinte
Nr caractere:
20 418 caractere
Marime:
172.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Burse
Tag-uri:
societati, valori, institutii, stat
Predat:
la facultate
Materie:
Burse
Profesorului:
Ana Gumoschi
Sus!