Chicago Board of Trade

Extras din referat Cum descarc?

1. ISTORIC SI EVENIMENTE IMPORTANTE
CBOT reprezinta cea mai veche bursa la care se tranzactioneaza contracte futures si options. A fost fondata oficial la data de 3 Aprilie 1848 de catre 83 de comercianti. Sediul a fost stabilit pe Strada South Water la numarul 101. A ramas acolo pana in 1852. Tot in acelasi an a fost ales si primul presedinte al CBOT in persoana lui Thomas Dyer. CBOT a luat nastere pentru a putea conferi comerciantilor un loc special reglementat in care cererea si oferta de contracte forward sa se poata intalni. Deoarece comertul cu grau se dezvolta din ce in ce mai mult in 1859 se stabilesc anumite standard si calitati ale graului ce urma a fi tranzactionat la bursa. Se construiesc silozuri immense ce puteau stoca productia pentru un an.
In 1861, izbucneste Razboiul Civil in SUA si CBOT finanteaza 2 regimente si o baterie de artilerie ale Uniunii. Tot in acelasi an se introduce moneda de aur ca standard de valoare.
In 1865, CBOT formalizeaza comertul la bursa cu grau introducand notiunea de contract futures, un contract standardizat. Chicago devenise in acel moment capitala mondiala a cerealelor. Acest gen de comert s-a extins apoi la Liverpool, Londra, New York, New Orleans, Berlin.
Dezvoltarea ulterioara a comunicatiilor a facilitate transmiterea de informatii de la CBOT catre celellate burse si de la ele catre CBOT scazand timpul de raspuns de la 3 zile la 3 ore.
Bursa isi inchide activitatea intre 9 si 10 octobrie datorita marelui incendiu ce o devastase. In incendiu se pierd toate inregistrarile despre tranzactiile dasfasurate pana atunci la CBOT.
In timpul crizei din 1873 CBOT ramane deschisa in ciuda faptului ca numeroase institutii financiare intrasera in faliment.
Pe fundalul Primului Razboi Mondial, graul ajunge la o cotatie de 1.05 $/bushel ceea mai mare cotatie inregistrata de la Razboiul Civil. Piata devine din ce in ce mai instabila pretul graului atingand un maxim de 3.25$/buschel, suma in jurul careia a gravitat intre 1917 si 1920.
In 1925, CBOT primeste permisiunea de a stabili limite de preturi zilnice prin instituirea unei stari de urgent si astfel bursa inregistreaza unul dintre cei mai buni ani ai sai tranzactionandu-se 26.9 milioane bushel de grau.
In timpul Marii Crize din 1929-1933 bursa nu a fost inchisa si chiar a prosperat mutandu-se intr-un nou sediu impunator.
Se introduce la bursa contracte futures pe soia in 1936, introducandu-se apoi si contracte pe ulei de soia.
Bursa isi inchide activitatea pentru a doua oara in istorie, pe 25 noiembrie 1963 datorita funeraliilor presedintelui Kennedy.
In 1969, la CBOT se tranzactioneaza primele contracte futures pe produse ce nu erau cereal, contracte pe argint. In acelasi an, Carol J. Ovitz devine prima femeie acceptata la CBOT. In 1974 se incepe tranzactionarea contractelor futures pe aur. 1986 este anul in care CBOT depaseste recordul de 100 milioane de contracte tranzactionate.
In timpul crizei economice din 1987 CBOT a ramas deschisa, fiind singura bursa importanta din lume care a ramas deschisa in timpul crizei.
Anul 1991 marcheaza alegerea primei femei ca presedinte al CBOT, Peggy A. Ogorek, iar presedintele George Bush viziteaza bursa, fiind primul presedinte american care o viziteaza.
Accesul la informatii legate de CBOT este facilitat de lansarea site-ului CBOT in 2005. Tot in acest an CBOT se transforma dintr-o organizatie non-profit intr-una pentru profit fiind cotata la NYSE cu simbolul BOT.
CBOT fuzioneaza cu CME Group in 2006. Fuziunea se concretizeaza in iulie 2007 creandu-se astfel cea mai mare piata de derivative din lume.
In 2007 nivelul tranzactiilor ce au loc la CBOT stabileste un nou record de 805,884,413 contracte.
Daca initial la CBOT se tranzactionau numai cereal in acest moment exista contracte futures pe cereal, aur , argint, titluri de stat americane si energie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Chicago Board of Trade.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!