Bursele Europene de Valori Traditionale

Extras din referat Cum descarc?

Dezvoltarea unei mari piete europene necesita cunoasterea diferitelor burse din tarile comunitare, fiecare dintre ele avand o importanta deosebita in cadrul pietelor financiare nationale. Directivele europene au facut posibila dezvoltarea pietelor financiare si realizarea unei mai mari transparente in vederea sporirii eficientei acestora. Integrarea financiara e importanta atit pentru profesionisti cat si pentru intreprinderi si investitori. Libertatea totala de miscare a capitalurilor, libera prestare de servicii in toate tarile Comunitatii Europene creeaza o situatie speciala burselor europene grupate in cadrul Federatiei Burselor Europene. 
Capitalizarea bursiera in tarile europene e pe pozitia a treia, dupa piata americana si cea japoneza. Internationalizarea pietelor, dezvoltarea telecomunicatiilor, cresterea miscarilor de capital transnationale au facut necesara o noua reglementare si modernizare a structurii pietelor. Alte masuri au antrenat modificari directe ale pietelor financiare si acestea se refera la: modernizarea pietelor de valori ale tezaurului, crearea de noi produse financiare ce permit operatorilor sa se acopere contra riscului de curs financiar, sporirea accesului operatorilor straini pe pietele nationale etc. Toate aceste reforme sunt intr-un stadiu mai mult sau mai putin avansat, diferit de la o tara la alta. In acelasi timp s-a produs o imbunatatire a sistemului informatic, s-au dezvoltat noi tehnologii in sectorul comunicatiilor, toate acestea avand o influenta asupra realizarii unor piete de capital mai libere, mai concurentiale si mai eficace. 
Numeroase probleme raman inca de rezolvat, mai ales in domeniul fiscal, dar care isi vor gasi solutionarea in urmatorii ani. Drept urmare, egalizarea conditiilor in care serviciile financiare vor fi oferite, rationalizarea ofertei si a economiilor, ce vor rezulta, trebuie sa conduca la cresterea eficientei acestei piete in masura sa antreneze castiguri in crestere pentru economia europeana reala.
Bursele europene s-au dezvoltat in medii economice, monetare, istorice si culturale diferite si acest lucru confera fiecareia dintre ele o oarecare originalitate. Pentru majoritatea dintre ele cadrul a fost in mod esential national. 
Bursele din Regatul Unit al Marii Britanii
Inca din secolul 17 existau la Londra tranzactii pe actiuni si titluri. Comerciantii si brokerii se intalneau intr-o cafenea numita Jonathan's Coffee House, iar mai tarziu s-au reunit intr-un local pe strada Threadneedle. Prima bursa Stock Exchange a fost creata negociindu-se la vremea respectiva peste 150 de titluri. Pana in 1986, bursa din Londra era o bursa traditionala, conservatoare, cu cadru normativ restrictiv, facand din ea un club inchis. In 1986 a fost adoptata Legea Serviciilor Financiare - Finaciar Services Act - pusa in aplicare in luna octombrie sub denumirea de "Marele Salt". Reforma radicala (Big Bang) a reprezentat un raspuns la noile cerinte ale pietei bursiere si ale competitiei internationale.
Devenind cea mai interantionalizata bursa din lume, reprezentantul City-ului londonez si-a schimbat denumirea in Bursa Internationala de Valori (International Stock Exchange -ISE). Prin modificarea programului de functionare, Bursa londoneza a urmarit sa acopere intregul interval ramas liber intre sedintele burselor din Tokio si Nee Zork, devenind placa turnanta a tranzactiilor pe plan international. Autoritatea centrala este SIB (Securities and Investment Board), care elaboreaza si aplica reglementarile privind functionarea diferitelor piete financiare.
Produsele Bursiere:
- Actiuni si titluri asimilate
- Obligatiuni
In structura actiunilor se disting: actiuni ordinare, actiuni preferentiale, actiuni preferentiale participative, drepturi de subscriere, certificate de depozit, acestea fiind drepturi de proprietate asupra actiunilor depozitate la o banca din tara de domiciliu a societatii. Ele pot fi cumparate si vandute la fel ca si actiunile suport ramase in pastrarea bancii depozitare. Dupa 1987, o piata a ADR (American Depositarz Receipts) functioneaza la Londra si ea reflecta activitatea firmelor britanice in SUA si a celor americane in Europa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bursele Europene de Valori Traditionale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!