Burse

Extras din referat Cum descarc?

Actiunea este o cota parte din capitalul soc al unei SC care are drepturi patrimoniale si nepatrimoniale
-actiunea confera posesorului:drept de coproprietate, drept de lichiditati, dreptul la distributia profiturilor si drept de vot
Valoarea nominala este o val conventionala pe baza careia este impartit capitatul intre actionari
Valoarea patrimoniala este exprimata prin: valoare contabila (reflecta partea din activul net ce revine pe o actiune), si valoare intrinseca (exprima activul net corectat cu plusurile sau minusurile de active latente ce revin pe o actiune) 
Valoarea de rentabilitate (interpretata ca valoare financiara si de randament)
Valoarea negociata sau pretul de emisiune este determinata prin adaugare la valoarea nominala a primei de emisiune
Valoarea de piata reprezinta pretul la care se efectueaza tranzactiile cu actiuni
Evaluarea fundamentala a actiunii se realizeaza pe baza unor indicatori financiari: profitul pe actiune(exprima capacitatea emitentului de a botine profit), reata de distribuire a dividendului (reflecta parea din profitul exercitiului financiar distribuit actionarilor), dividentul pe actiune (este calc atat ca divided brut repartizat cat si ca dividend net), randamentul unei actiuni (este produs atat de dividend cat si de cresterea valorii de piata a actiunii), coeficientul PER (reprezinta indicatorul cel mai utilizat pt a carac eficienta plasamentului in actiuni)
Indicele bursier este cel mai sintetic indice al unei economii si presupune raportul dintre cerere si oferta la un momet dat pe piata respectiva
Clasificare:1 dupa valorile mobiliare in raport de care se contruieste indicele: I B pt actiuni si I B pe obligatiuni
2 in functie de tipul pietei de capital pe care sunt calculati: specifici pietei bursiere, extrabursiere
3 in functie de gradul de cuprindere: I generali ai pietei, sectoriali
4 dupa arialul cuprins in evaluare: nationali, regionali
5 in functie de algoritmul de calcul: indici din prima generatie, si din a doua generatie
Indici bursieri pe piata americana:DOW-JONES este cel mai cunoscut si cotat indice american si masoara progresul pietei bursiere americane. Cuprinde cele mai importante 30 de actiuni din ramura industriei. STANDARD AND POOR500 este un indice format pe baza a 500 de actiuni fiind cotat la fiecare min al zilei de tranzactionare. RUSSEL este calculat pe baza cursului celor mai importante 3000 de actiuni cotate in SUA dpdv al capitalizari bursiere si reprezinta 98% din piata valorilor mobiliare din SUA. Impartit in Russel 1000 si 2000. NYSE-COMPOSITE urmareste miscarile preturilor tuturor actiunilor listate la NYSE. NASDAQ1000 cuprinde 100 din cele mai mari si mai tranzactionate de pe bursa NASDAQ
Indici bursieri pe piata brticanica: FINANCIAL TIMES30 e cel mai vechi indice din UK se bazeaza pe cursul a 30 de actiuni tranzactionate intens. FINANCIAL TIMES-SE100 reprezinta suportul pt contractele futures incheiate pe piata UK 
Indici bursieri pe piata japoneza: NIKKEY este compus din 225 de actiuni din prima sectiune a bursei din Tokyo, fiind calculat ca o medie aritmetica ponderata TOPIX este indicele primei sectiuni al bursei din Tokyo. In indice sunt incluse 1200 actiuni si indicele e calculat la fiecare 60 de sec. TSE2 cuprinde actiunile cotate la bursa din Tokyo neincluse in TOPIX. E construit din aproximativ 750 de actiuni.
Indici bursieri pe piata franceza: CAC40 e cel mai important calculat pe piata frantei. Este calculat la fiecare 30 de secunde si este compus din 40 actiuni. SBF120 este compus din cele mai tranzactionate 120 de valori mobiliare: cele 40 care compun indicele CAC si cele 80 cotate continu la premiere si second marche. SBF250 include in structura cele 120 ale indicele SBF120 si alte 130 de valori cotate atat continuu cat si la date fixe. SCOND MARCHE e carac prin faptul ca nr de valori mobiliare de structura lui nu este fix. SBF-FCI cuprinde abligatinui convertibile reprezentand 70% din capitalizarea bursiera a petei si 80% din capitalurile straine.
Indici bursieri pe piata germana: DAX este considerat cel mai reprezentativ indice din Frakfurd. Cuprinde un nr de 30 de actiuni al celor mai importante companii germane. E calculat la fiecare 15 sec. FAZ ia in considerare 10 de titluri din 15 sectoare de baza ale economiei germane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Burse.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!