Bursa românească

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Injectiile de lichiditate in sistemul financiar anuntate in SUA (200 miliarde de dolari) au generat un val de entuziasm pe pietele externe. Totusi, volumele inca reduse la BVB denota ca investitorii straini nu revin cu una cu doua pe pietele emergente. Cu cresteri generalizate de peste 3,5% pe 11 martie, bursele din SUA au trimis buzduganul unui rebound viguros pe pietele de capital dezvoltate. Ramane de vazut daca imprumuturile pe termen scurt pe care FED este dispusa sa le ofera vor salva de faliment mai multi actori din criza subprime. Deocamdata, piata ipotecara face in continuare victime: se estimeaza in aproximativ 10% din numarul total al creditelor ipotecare, valoarea proprietatii a scazut sub cea a ipotecii. Cu alte cuvinte, proprietarii nu mai sunt foarte motivati in a-si plati ratele la timp, lasand bancile sa se spele pe cap cu ipoteca, pe piata existand imobile similare mai ieftine. Totodata, numarul celor care sunt in pericol iminent de a fi executati silit pentru neplata ratelor a urcat la 0,8% din numarul total de imprumuturi ipotecare. Colac peste pupaza, numarul de locuri de munca a scazut cu 60.000 in ianuarie (fata de o crestere de 30.000 estimata de majoritatea analistilor) oferind dovezi in plus ca cea mai mare economie din lume se contracta.

Una peste alta, pierderile institutiilor financiare din intreaga lume datorate crizei "subprime" se ridica la 140 miliarde de euro, potrivit unui reprezentant al autoritatii de reglementare din domeniul financiar din Japonia, citat de Reuters. Pierderile inregistrate de companiile americane reprezinta aproximativ 55% din total. Cum pietele externe au tras in acest an in jos si BVB, ramane de vazut daca indicii romanesti vor ameninta la randul lor pragurile suport. Un obstacol in calea scaderilor de amploare este tocmai lichiditatea mica, dar si semnalele mai bune la nivel macro.

Investitorii locali nu mai vor sa renunte la actiuni usor, punctul culminant al retragerilor din partea strainilor se pare ca a trecut, iar cresterea PIB peste estimari (6% in 2007, fata de estimarile analistilor de 5,2-5,7%) mai calmeaza spiritele. Totusi, daca panica la vanzare tine de domeniul trecutului, evolutii consistente de apreciere sunt mai greu de presupus la un volum mediu al tranzactiilor la BVB sub 7 milioane de euro in intervalul 4-11 martie. Cel mai probabil scenariu este ca indicii locali sa evolueze pe coridorul creat intre pragurile de suport si rezistenta (de exemplu la BET-FI intre 55-65.000 puncte) pana la noi evenimente cu impact major pe pietele externe. STK Emergent a smuls chinuit nota de trecere Mai putin de 45% din actiunile fondului inchis erau subscrise in ziua inchiderii ofertei publice, ceea

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bursa Romaneasca.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
857 cuvinte
Nr caractere:
4 815 caractere
Marime:
10.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Burse
Tag-uri:
tranzactii, burse, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Burse
Sus!