Bursa Romana de Marfuri

Extras din referat Cum descarc?

In descursul anilor de existenta Bursa Romana de Marfuri si-a castigat o buna reputatie in mediul de afaceri din Romania asigurand prin activitatea sa un mediu concurential normal, eficienta in utilizarea resurselor banesti, transparenta, tratament egal si confidentialitate
BursaRomana de Mafuri este o institutie ce va ofera solutii la problemele specifice ale domeniului in care lucrati prin mecanisme de tranzactionare specific bursiere, moderne, sigure si transparente
In contextul unei piete cerealiere a Romaniei caracterizata de lipsa lichiditatilor, lipsa masurilor de promovare a exporturilor, practica platilor la termen, a comertului in contrapartida, BRM va propune o gama larga de instrumente atat pentru tranzactionarea marfurilor cat si a titlurilor pe marfa (recipisawarant). 
Produsele pe care BRM le propune a fi tranzactionate in mecanism bursier sunt: grau, porumb, orz, orzoaica, secara. Prezentarea mecanismului este exemplificata pentru grau boabe pentru panificatie si grau boabe de toamna pentru paste fainoase, iar instrumentele de tranzactionare (tipuri de contracte) specific bursiere sunt contracte cu optiuni de cumparare, contracte spot si contracte forward direct pe marfa. 
In ceea ce priveste titlurile pe marfa (certificatul de proprietate pentru marfa depozitata - warrant), BRM propune tranzactionarea acestora prin contracte spot, contracte futures pe warrant, contracte cu optiuni pe warrant, optiuni cu contracte futures pe warrant. 
CINE POATE PARTICIPA LA TRANZACTII?
Produsele pe care Bursa Romana de Marfuri le propune a fi tranzactionate in mecanism bursier sunt: grau, porumb, orz, orzoaica, secara. 
Tranzactiile cu cereale se vor face pe piata optiunilor de cumparare, pe piata spot si pe piata forward. 
Astfel producatorii pot: 
- vinde contracte cu optiuni de cumparare(call)si isi asuma obligatia de a livra produse agricole incasand o prima; 
- ivra produse agricole prin contracte forward;
Depozitorii pot desfasura doua tipuri de activitati: 
- comert in nume propriu :
- prin cumpararea de contracte cu optiuni de la producatori, avand dreptul dar nu si obligatia de achizitiona produse agricole, platind o prima
- prin vanzarea de contracte cu optiuni consumatorilor, asumandu-si obligatia de a livra produse agricole incasand o prima
- livrari si achizitii pe piata spot si pe piata forward.
- servicii de custodie / certificate de depozit (warrant). 
Consumatorii au oportunitatea de a cumpara contracte cu optiuni tip call, de a achizitiona produse agricole prin contracte spot sau forward.
Transparenta tranzactiilor prin bursa si respectarea regulilor acestor tranzactii, asociate cu mecanisme financiare in care sa fie implicate bancile comerciale din Romania, precum si societatile de asigurari sunt argumente pentru ca principalii operatori in piata cerealelor sa opteze in viitorul apropiat pentru varianta tranzactionarii prin bursa de marfuri. 
In cazul in care implementarea acestui proiect va avea succes, el va fi extins la nivelul Uniunii Burselor de Marfuri din Romania. 
CONTRACTELE SPOT - DEFINIRE SI TRANZACTIONARE LA BURSA ROMANA DE MARFURI
Piata spot, pentru care se mai pot intalni si denumiri ca "piata-cash" sau "piata cu tranzactii marfa contra bani" reprezinta in fapt primul loc in care s-au intalnit cererea si oferta pentru anumite bunuri. Din aceasta "intalnire" a rezultat un pret care a devenit punct de referinta pentru acele marfuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bursa Romana de Marfuri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!