Bursa de mărfuri Londra

Extras din referat Cum descarc?

BURSA DE MARFURI DE LA LONDRA
Exchange Produse
London Metal Exchange (LME)
Metale neferoase: Al, Cu, Ni, Zn, etc.
Otel, plastic, steel, plastic, polypropylena, poliethylena si aur.
London International Financial Futures Exchange (LIFFE)
Cacao, cafea, zahar brun, zahar alb ;
Cereale: porumb, grau , lapte praf degresat, etc. 
LIFFE a fost infiintata de Sir Brian Williamson in anul 1982 si a fost conceputa dupa modelul bursei de marfuri de la Chicago si initial oferea numai contracte futures si options legate de rata dobanzii pe termen scurt. In 1993, LIFFE a fuzionat cu London Traded Options Market (LTOM) si apoi in 1996 si cu London Commodity Exchange (LCE).
La inceput, bursa se desfasura in cladirea Royal Exchange iar in anul 1991 s-a mutat la Cannon Bridge. In 1996 LIFFE era cea mai mare bursa pe contracte futures din Europa, tranzactiile aveau loc prin strigare, fiecare participant fiind identificat dupa jachetele distinctive si viu colorate. Locul de tranzactionare era unul foarte zgomotos si tocmai de aceea participantii la bursa (bancile si brokerii) plateau o prima pentru a beneficia de un loc cat mai aproape de ''groapa'' de tranzactionare. Dar pentru a facilita comunicarea se folosea adesea limbajul non-verbal, spre exemplu cantitatile erau comunicate astfel: pentru unitati se asezau degetele pe barbie, pentru zeci se asezau pe frunte, iar pentru sute si mii pe antebrat.
Tranzactionarea traditionala a fost pastrata chiar si cand s-a introdus sistemul electronic deoarece facilita arbitrajul. Arbitrajul era efectuat frecvent in cea mai mare parte din cauza premiselor complexe si accesului restrictionat pentru majoritatea participantilor la pietele institutionale. 
In 2000 LIFFE a elaborat o platforma electronica care permitea mai multa flexibilitate brokerilor din toata lumea (la inceputul anului 2002 participantii din peste 25 de tari tranzactionau la LIFFE). In anul 2002 LIFFE a fost achizitionata de EURONEXT alaturi de bursele din Amsterdam, Bruxelles, Paris si Lisabona, urmand ca in 2007 si EURONEXT sa fie achizitionata la randul ei de New York Stock Exchange (NYSE) iar in 2013 NYSE a fost preluata de Intercontinental Exchange.
LME: Infiintata de mai mult de 130 de ani si localizata in inima orasului Londra, Bursa de marfuri de la Londra este prima piata mondiala de metale neferoase. Aceasta ofera contracte futures si options pentru aluminiu, cupru, nichel, zinc, otel si cositor plus doua tipuri contracte pe aliaje de aluminiu. In anul 2005, Bursa a lansat primul contract futures pentru materiale plastice ; pentru polypropylena si poliethylena cu densitate liniar redusa, cu introducerea contractelor regionale pe plastic in 2007. 
Bursa ofera un forum transparent pentru toate activitatile comerciale si, ca rezultat, ajuta la stabilirea pretului valabil luni sau ani mai tarziu pentru materiale. Acest lucru ajuta jucatorii de pe piata sa faca planuri de viitor intr-o era a fluctuatiilor severe si rapide de pret. Atat de mare este transparenta pe aceasta Bursa incat industriile din lumea intreaga recunosc si se bazeaza pe preturile stabilite la Bursa de metale de la Londra.
Bursa de la Londra a ajuns in 2006 la cantitati de 87 de milioane de loturi, echivalentul a 8100 miliarde dolari anual si intre 35-45 miliarde intr-o zi obisnuita de afaceri. Desi este stabilita in Londra, LME este o piata globala cu membri din intreaga lume, mai mult de 95% din afacerile sale provenind din afara tarii.
Fiind o piata ce functioneaza pe modelul "principal to principal " , singurele organizatii ce pot comercializa pe aceasta piata sunt societatile membre, care sunt impartite pe mai multe categorii. Membrii LME ofera industriei la vedere acces la piata, metode de management al riscului si mecanism de livrare. Comertul are loc pe 3 tipuri de platforme: vanzare-cumparare prin metoda licitatiei strigate in << Ring >>, printr-o piata telefon inter-office si prin LME Select, platforma comerciala electronica a Bursei.
1. Structura organizationala LME
Din Ianuarie 2000, Bursa de Metale de la Londra a devenit o subsidiara a noii companii - LME Holdings Limited. Bursa are membrii formati din 80 de societati importante, din care 11 iau parte la tranzactiile in Ring. Alti 31 de membri brokeri iau parte la tranzactiile futures si options prin piata telefonica si LME Select.
2. Istoria LME
In 2007 LME sarbatoreste 130 de ani de la infiintare in anul 1877. LME, in cei 130 de ani de istorie , a fost inovativa, pastrand in acelasi timp forta sa traditionala si fiind in acelasi timp aproape de utilizatorii sai principali asigurandu-se ca ale sale contracte intalnesc asteptarile ridicate ale industriei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bursa de Marfuri Londra.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!