Analiza SSIF Broker SA

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentare generala
SIVM BROKER SA (prima denumire a societatii comerciale SSIF BROKER SA) a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 Octombrie 1994. Capitalul initial al SSIF BROKER SA a fost de 58.500.000 ROL.
SSIF Broker SA este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, actionar la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Casa Romana de Compensare.
Este una din primele societati care activeaza pe piata de capital romaneasca.
SSIF BROKER SA este reautorizata de CNVM in conformitate cu noile reglementari ale pietei de capital si functioneaza pe baza deciziei de reautorizare CNVM nr. 3097- 3098/10.09.2003, a autorizatiei de negociere in Bursa nr. D8/19.04.1995 si a atestatului CNVM nr. 457/27.06.2006 (numarul in registrul CNVM: PJR01SSIF/120072/27.06.2006).
Dupa valoarea tranzactiilor efectuate in numele clientilor si pentru portofoliul propriu, la Bursa de Valori Bucuresti, SSIF Broker SA s-a situat in permanenta intre primele 10 societati de valori mobiliare din tara.
In ceea ce priveste tranzactionarea instrumentelor financiare derivate la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, SSIF Broker SA s-a situat in permanenta pe primele locuri (I, II, III), startul tranzactionarii pe aceasta piata dandu-se din luna februarie a anului 2004.
Inca de la infiintare SSIF Broker SA a acordat o deosebita atentie clientilor persoane fizice si juridice si operatiunilor realizate in contul acestora. Printr-o informare temeinica si documentata si prin consultanta financiara acordata clientilor, SSIF Broker SA a reusit sa se impuna in cei 13 ani de existenta, printre primele societati de servicii de investitii financiare din Romania, in conditiile in care societatea este total independenta. 
2. Conducerea societatii
Componenta Consiliului de Administratie:
Nume Pozitia
Petru Prunea Presedinte al Consiliului de Administratie
Ioan Erhan Membru al Consiliului de Administratie
Gheorghe Ioan Cartis Membru al Consiliului de Administratie
Miron Martin Membru al Consiliului de Administratie
Anton Ionescu Membru al Consiliului de Administratie
Componenta Comitetului Director
Petru Prunea - Director general
Adrian Ceuca - Director general adjunct
Adrian Caramiha - Director general adjunct
Directori de departament
Departamentul Persoana
Financiar contabil Daniela Prunea
Tranzactionare Adrian Ceuca
Operatiuni cu firme Florica Venter
Juridic/Control si Calitate Adina Moldovan
Relatia cu subunitatile Olimpia Tutas
Auditorul financiar al SSIF Broker SA este reprezentat de domnul Ioan Oprean, auditor financiar independent prin SC Citadela Audit SRL.
Structura actionariatului
Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul BVB, la data de 31.05.2007 actionariatul SSIF Broker are urmatoarea structura:
Actionar Actiuni Procent
ALTI ACTIONARI 92.282.966 84,49%
CARTIS IOAN 9.546.774 8,74%
S.C. INTERVALCO S.A. 7.391.336 6,77%
Total 109.221.076 100 %
Mentionam ca SSIF Broker Cluj intentioneaza sa fuzioneze cu banca americana de investitii Broker Investment Banking, pana la sfarsitul primului trimestru al 2008 conform declaratiei pentru The Money Channel a presedintelui casei de brokeraj Broker Cluj, Petru Prunea. Prunea a declarat ca exista trei propuneri de fuziune, una din exterior si doua din interior: "Din exterior cu o societate intitulata Broker Investment Banking din SUA - pe aceasta o acceptam; cu celelalte mai discutam".
3. Profilul activitatii si piata
SSIF Broker Cluj SA ofera clientilor sai servicii de intermediere si consultanta financiara in schimbul unor comisioanele aferente operatiunilor desfasurate sau de tipul celor convenite in contractele de consultanta. Clientii SSIF Broker pot achizitiona/vinde actiuni ale societatilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti si pot tranzactiona contracte pe active suport pe piata derivatelor de la BMFMS Sibiu. Incepand cu a II a jumatate a anului 2006 clientii SSIF Broker au posibilitatea sa tranzactioneze si contracte forward pe valute pe piata interbancara, acest serviciu fiind disponibil printr-un parteneriat incheiat cu o alta institutie financiara


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza SSIF Broker SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!