Imprimanta Caracteristici si Clasificare

Cuprins referat Cum descarc?

1. O privire retrospectiva 3

2. Descriere si clasificare 4
2.1. Parametrii imprimantei 4
2.2. Clasificarea imprimantelor 5
2.2.1. Imprimante mecanice 5
2.2.2. Imprimante matriceale 6
2.2.3. Imprimante termice 6
2.2.4. Imprimante cu jet de cerneala 6
2.2.4.1. Componentele mecanice ale imprimantei cu jet de cerneala 7
2.2.4.2. Procesul de tiparire 9
2.2.4.3. Reincarcarea cartuselor 11
2.2.5. Imprimante laser 11

Bibliografie 15


Extras din referat Cum descarc?

Incepand de la un anumit punct al evolutiei sale, omul a dorit sa pastreze intr-un fel sau altul cunostintele acumulate in timp, nu numai in mintea sa ci si intr-o forma care sa permita impartasirea acestora catre cunoscutii sau apropiatii sai. Un prim pas a fost transmisia pe cale orala a informatiilor dar aceasta avea dezavantajul ca deforma continutul original de la o generatie la alta asa ca s-a cautat altceva. Au aparut astfel picturile rupestre dar si acestea prezentau dezavantaje; daca plecai era cam greu sa iei pestera cu tine, asa ca au fost cautate (inconstient sau nu) alte solutii. O veriga importanta a fost scrierea pe table de lut, dar cu siguranta aparitia hartiei a constituit pasul decisiv. 
Odata cu aceasta omul a dobandit o posibilitate la indemana nu numai de a stoca informatiiele ci si de a le transporta cu usurinta dintr-un loc in altul fara a le afecta in vreun fel continutul. Ca dovada, hartia este de cateva mii de ani suportul principal al informatiilor pe care omenirea il are la indemana. Dar daca am privi totul doar din acest unghi de vedere, am avea un tablou incomplet. Un element estential, istoria a demonstrat, l-a constituit modul in care informatiile erau asternute pe hartie. 
Una a fost situatia in perioada in care totul era scris de mana si cu totul alta a fost in perioada ce a urmat aparitiei tiparului. Si pentru ca societatea este condamnata fie sa evolueze fie sa dispara, lucrurile nu s-au oprit la tipar, asa ca asistam in ultimii douazeci de ani la aparitia si progresul imprimantei, o mica tipografie pe biroul dumneavoastra. 

2. Descriere si clasificare

Echipament optional periferic de iesire, permite tiparirea pe hartie a rezultatelor prelucrarii si prezinta urmatoarele componente: blocul de imprimare, sitemul de avans al hartiei, sistemul logic de comanda si interfata.
Imprimanta poate tipari diverse tipuri de caractere cre poarta denumirea de fonturi. Dupa spatiul rezervat fiecarui caracter deosebim fonturi cu latime fixa si fonturi proportionale.Cele din prima categorie rezerva fiecarui caracter acelasi spatiu, in timp ce fonturile proportionale aloca un spatiu diferit in functie de caracterul de ralizat. Caracterele din diferite fonturi pot fi afisate sau tiparite avand anumite atribute (ingrosat - bold, inclinat - italic, subliniat - underline etc.) care definesc stilul de tiparire.
2.1. Parametrii imprimantei
- rezolutie - determina calitatea grafica a tipariturii si se exprima prin numarul de puncte fisate pe inch - dpi, cu cat acest numar este mai mare cu atat calitatea atat a textului cat si a pozelor este mai buna;
- viteza de tiparire - care se masoara in caractere pe secunda (cps) la imprimantele lente si in linii pe minut sau pagini pe minut (ppm) la cele cu viteza de listare mai mare. Cu cat viteza este mai mare, cu atat avem certitudinea ca imprimanta este calitativ mai buna deoarece vitezele mai mari inseamna mecanica mai performanta;
- tipul hartiei folosite - pe piata gasim o multitudine de medii de tiparire, hartie normala, hartie pentru imprimantele cu jet de cerneala (ex. LC-301), hartie de inalta rezolutie pentru realizarea fotografiilor, folie transparenta, etc;
- grosimea hartiei folosite - de la 64 la 105 g/m2 sau hartie speciala de 270 g/m2 precum si multe altele in functie de imprimanta;
- dimensiunea maxima a hartiei - descrie formatul maxim acceptat pentru suportul de tiparire - A4 (210 x 297 mm), A3 (420 x 297 mm) etc;


Fisiere in arhiva (1):

  • Imprimanta Caracteristici si Clasificare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!