Excel - Reprezentari Grafice

Extras din referat Cum descarc?

Programul Excel este, la ora actuala, aplicatia de calcul tabelar cea mai bine vanduta din lume. Pachetul Microsoft Office, care include programul Excel, constituie cel mai bine vandut pachet de aplicati destinate pietei de afaceri. Majoritatea consultantilor si revistelor de specialitate au ales programul Microsoft Excel ca fiind aplicatia de calcul tabelar cu cel mai simplu mod de utilizare si, in acelasi timp, cu cele mai puternice facilitati. 
Programul Excel este programul de calcul tabelar cel mai usor de utilizat si, in acelasi timp, cel mai puternic de pe piata de software. Acest paradox a devenit posibil datorita barei de instrumente, a meniurilor imediate, precum si a facilitatilor avansate de formatare si analiza. 
De departe, programul Excel este cel mai bun program de calcul tabelar din punct de vedere al facilitatilor de tehnoredactare puse la dispozitie. Are toate caracteristicile de formatare ale programelor de tehnoredactare specializate si, in plus, are integrat un program de verificare al ortografiei. De asemenea Excel ofera posibilitatea crearii unei mari varietati de obiecte grafice. Prin utilizarea instrumentelor de desenare din bara de instrumente, putem desena linii, sageti, dreptunghiuri, elipse, cercuri si arce de cerc; putem desena liber si apoi modifica forma creata prin tragerea liniilor si colturilor in alte locatii. 
Se pot crea casete de text, care pot fi pozitionate oriunde pe pagina. Va stau la dispozitie toate culorile din paleta personalizata si o multime de nuante de gri pentru evidentiere. Avem astfel la indemana un program de desenare de inalt nivel. 
In foile de calcul putem integra diagrame sau poze; acestea nu trebuie sa apartina neaparat aceleiasi foi de calcul. Modificarea unui astfel de obiect grafic conduce la actualizarea sa in foaia de calcul; avem astfel posibilitatea de a alcatui documente complexe din piese simple (cum sunt diagramele), la fel cum un tehnoredactor realizeaza o revista sau un raport. 
Crearea diagramelor 
Utilizand programul Excel, putem crea diagrame adecvate pentru a fi prezentate intr-un consiliu de administratie. Cand analizam o foaie de calcul sau o baza de date si avem nevoie sa vizualizam rezultatele curente, putem apela la oricare dintre formatele predefinite ale programului Excel sau sa adaptam complet diagramele prin adaugarea de texte, sageti, titluri si suprafata, modelelor si liniilor de demarcatie. Cand tiparim diagrama pe imprimanta cu laser sau pe un plotter, diagrama rivalizeaza cu cele create de firmele specializate in arta grafica. 
Prezentarea procesului de creare a diagramelor 
Programul Excel creeaza diagrame din datele pe care le selectam. Putem utiliza facilitatea Chart Wizard pentru a ne ghida pas cu pas in procesul de creare a unei diagrame. In multe cazuri, putem face programul Excel sa deseneze o diagrama pornind de la datele pe care le selectam. Pentru a desena o diagrama, programul utilizeaza reguli precise bazate pe modul cum sunt configurate datele. Orientarea datelor determina care celule sunt utilizate pentru marcarea axei categoriilor, etichete din partea de jos sau de pe axa x, si care celule sunt folosite pentru etichetele legenda. In cele mai multe cazuri, regulile corespund asezarii standard in pagina a datelor, astfel incat diagramele Excel se traseaza corect fara orice alta interventie. Putem adapta diagrama fara necesitati, prin utilizarea mai multor comenzi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Excel - Reprezentari Grafice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!