Birotică

Extras din referat Cum descarc?

ECHIPAMENTE DE BIROTICA
Birotica vizeaza automatizarea activitatilor administrative si de birou, cu toate acestea, obiectul ei depaseste cadrul tehnic al proceselor administrative. Astfel, prin asocierea cu cele mai noi servicii de telecomunicatii, cu noile mijloace de stocare si de transmitere a informatiei audiovizuale, cu tehnicile cele mai performante de reproducere optica si electronica si in special cu noile realizari in materie de echipamente si de programe informatice, birotica ofera noilor tehnici de procesare a informatiei valente profesionale si economice cu multiple efecte sociale. Birotica este un nou mod de utilizare a calculatoarelor electronice si a devenit posibila odata cu raspandirea pe scara larga a microcalculatoarelor care, prin costul lor relativ redus si prin accesibilitatea utilizarii lor, au patruns in orice birou sporind considerabil productivitatea si calitatea muncii administrative.
Birotica studiaza ansamblul activitatilor de producere, de distributie si de exploatare a informatiei din perspectiva muncii de birou, fara insa a se substitui disciplinelor inrudite: informatica, telecomunicatiile, telematica.
Obiectivele biroticii 
Obiectivul general al biroticii este cresterea calitatii, productivitatii si flexibilitatii muncii de birou prin automatizarea activitatilor. Cele mai importante activitati de birou se refera la introducerea, la prelucrarea, la memorarea si la extragerea informatiilor. In societatea contemporana cantitatea de informatie ce trebuie prelucrata este tot mai mare. Productivitatea muncii in acest sector a cunoscut o crestere mult mai lenta in comparatie cu celelalte sectoare. De aceea speranta cresterii productivitatii muncii este legata de dezvoltarea biroticii.Informatizarea muncii de birou, in afara de cresterea calitatii si productivitatii muncii administrative, determina si alte efecte economice si sociale cum ar fi:
- Eliminarea efortului fizic sau diminuarea considerabila a acestuia.
- Eliminarea efortului fizic si intelectual solicitat de prelucrarea manuala a informatiei.
- Eliminarea efortului solicitat de lectura si de controlul exactitatii documentelor primite sau expediate.
- Reducerea timpului de receptie, de prelucrare si de transmitere a informatiei in activitatea administrativa.
- Cresterea exactitatii proceselor informationale, a capacitatii de memorare si a vitezei de regasire a informatiei.
- Scaderea considerabila a costului informatiei si a deciziei pe care aceasta din urma se fundamenteaza
Sistemul birotic
Intreaga gama de instrumente hard si soft utilizate in activitatile de birou sunt integrate rational in cadrul sistemelor informatice de birou (sisteme birotice) care dispun de un nucleu informatic, de interfete specifice cu toate tipurile de periferice, precum si de echipamente de stocare si de transmitere a informatiei sub diferite forme (analogica sau digitala) sau genuri (date, texte, documente, sunet si imagini). Sistemul birotic este parte integranta a sistemului informational al unitatii si in aceasta postura sarcinile sale se inscriu in cadrul obiectivelor si sarcinilor generale ale intregului sistem informational. 
Functiile si structura sistemului birotic
I. Functiile generale ale sistemului birotic
Un sistem birotic indeplineste urmatoarele functii generale: 
1. Functia de introducere a informatiei in sistem.
2. Functia de memorare si de regasire a informatiei.
3. Functia de prelucrare.
4. Functia de iesire.
5. Functia de comanda si de control.
II. Structura sistemului birotic
Sistemul birotic este un concept informatic ce cuprinde un ansamblu interconectat de echipamente si de programe, de mijloace hard si soft, avand ca obiectiv procesarea informatiei in activitatea de birou si care isi exercita functiile sale in interdependenta atat cu sistemele informatice operationale, cat si cu sistemele de telecomunicatii, intre care creeaza un ansamblu de legaturi functionale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Birotica.doc

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!