Vitaminele

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Exista in: ficat de peste, patrunjel, ficat, unt, salata verde, branzeturi, lapte, oua (galbenus), morcovi, usturoi, caise, ardei gras, rosii, prune, fragi, cirese, pepene. 2. Importanta in: functionarea ochiului; cresterea organismului; aparare impotriva infectiilor respiratorii si digestive; mentine integralitatea unor tesuturi ca: pielea, mucoasele, scheletul. 3. Necesara in: intoxicatii, infectii, astenie. B1-tiamina; B2-riboflavina; B6-pirodoxina; B12-ciancobalanina 1. Exista in: cereale nedecorticate, carne de porc, ficat, peste, lapte, cartofi, oua, drojdie de bere, mazare verde, conopida, andive, spanac, patrunjel, germene de grau. 2. Importanta pentru: metebolismul energetic (descompunerea glucidelor si a proteinelor alimentare), activitate nervoasa, crestere, respiratie celulara (favorizeaza formarea globulelor rosii), impotriva crampelor. 3. Necesare in: suprasolicitare psihica si nervoasa, convalescanta. 1. Exista in: toate fructele si legumele proaspete (in special citrice), mere, mure, varza, patrunjel, marar, morcovi, cartof, ardei gras, coacaze, capsuni, fragi, macese. 2. Importanta pentru: metabolismul celular (respiratie), aparare fata de infectii, formarea sangelui, vindecarea ranilor, inpiedica hemoragia, previne anemia, stimuleaza pofta de mancare. 3. Necesar in: infectii, pericol de infectii si epidemie de gripa. 1. Exista in: untura de peste, oua (galbenus), lapte, unt, smantana. Ciupercile si unele cereale contin proportii mai importante din aceasta vitamina. Sub actiunea razelor solare (ultraviolete), vitamina D se formeaza la nivelul pielii din provitamina existenta aici. 2. Importanta pentru: reglarea metabolismului calciului si fosforului in oase; cresterea rezistentei organismului la infectie; ajuta la buna functionare a unor glande cu secretie interna: tiroida, paratiroida, hipofiza. 3. Necesar in: lipsa de insorire, raceli cronice repetate. 1. Exista in: germene de cereale, oua, ficat, lapte, leguminoase uscate, ulei de floarea soarelui, paine neagra. 2. Importanta in: procesul de reproducere, in dezvoltarea embrionului, in functionarea tesutului muscular si nervos; metabolismul general; functionarea unor glande. 3. Necesar in: ateroscleroza iminenta (impreuna cu vitamina A) VI. Vitamina H 1. Exista in: drojdie de bere, tarate, lapte, galbenus de ou. Este formata de bacteriile intestinale. 2. Importanta pentru: cresterea parului, sanatatea pielii, tratamentul acneei. VII. Vitamina K (filochinona) 1. Exista in: ficat si faina de peste, oua, lapte, carne, spanac, salata verde, urzici, mazare verde, rosii. 2. Importanta pentru: coagularea sangelui (impotriva hemoragiilor); rol esential la nivelul ficatului. 3. Necesar cand: se fac in mod spontan schimoze subcutanate. VIII. Vitamina PP (niacina) 1. Exista in: citrice, struguri, ardei gras, plante verzi, organe de vita, ciuperci, drojdie de bere. 2. Importanta pentru: buna functionare a celulelor, in special pentru peretii capilarelor. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Vitaminele - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
397 cuvinte
Nr caractere:
2 747 caractere
Marime:
8.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
vitamine, substante
Predat:
la liceu
Sus!