Virusul Ebola

Extras din referat Cum descarc?

Gazdele obisnuite ale acestui virus sunt rozatoarele si tantari. Acest virus provoaca in primul rand febra si dureri de muschi. Boala poate sa progreseze pana cand bolnavul va avea probleme respiratoarii, sangerari severe, problemele de rinichi si soc.
Virusul poate fi ramnificat (uneori extensiv), sau simplu, circular, sau sferic si uniform in dimensiune. Virusul este variabil avand de la 1400 nm pana la 970 nm (dupa purificare). Are tinte de 7 nm lungime amplasate pe toata suprafata lui la intervale de 10 nm.
Nuclul are forma de filament tubular si o axa centrala intunecoasa, de 20 nm, care pare sa fie proteina ribonucleica. Nucleul are 50 nm in diametru si o inaltime de 5 nm.
Virusul Ebola este un membru al familiei de virusi ARN. La microscop acest virus are aspectul unui filament lung. Virusul Ebola a fost descopert in 1976 si a fost denumit dupa un rau din Zaire, Africa, unde el a fost detectat prima data.
Virusul Ebola cat de comun este el? Pana in prezent au fost anuntate doar trei izbucniri de febra hemoragica, doua fiind in 1976, una in Zaire si una in vestul Sudanului. Acestea au fost izbucnirile mari, din care au rezultat mai mult de 550 cazuri si 340 morti. A treia izbucnire, in 1979 in Sudan, a fost mai mica, cu 34 cazuri si 22 morti. In timpul acestor izbucniri, majoritatea cazurilor de imbolnavire cu virusul Ebola au avut loc in spital din cauza refolosirii seringilor si acelor. Izbucnirile au fost controlate repede cand echipamentul medical a fost disponibil si cand s-au folosit procedurile de carantina.
Cercetatorii au incercat sa descopere sursa virusului Ebola testand mii de specimene de animale capturate din apropierea suprafetelor de izbucnire, dar eforturile lor au fost zadarnice.
Ce stim despre izbucnirea recenta a virusului Ebola?
Izbucnirea recenta a virusului Ebola este centrata in Kikwit, Zaire (Kikwit este un oras de 400 000 locuitori, localizat la 400 kilometri de capitala orasului Zaire). Izbucnirea bolii pare sa fi pornit de la o pacienta care a fost operata pe 10 aprilie 1995. Membrii echipei care au operat-o pe femeie au observat ca li se manifestau simptome asemanatoare cu cele ale bolii de febra hemoragica.
La cerere demnitarilor din Zaire, echipe medicale de la CDC, World Health Organization, din Franta, Belgia si Sudul Africii au colaborat pentru a controla si investiga izbucnirea din Zaire.
Care sunt simptomele de febra hemoragica? Primele simptome de febra hemoragica apar dupa 4 pana la 16 zilele dupa ce persoana a fost infectata. Ea dezvolta febra, friguri, dureri de cap, de muschi si pierderea poftei de mancare. Pe masura ce boala progreseaza, persoana infectata vomita, are diaree, dureri abdominale, de gat si de piept. Pacientii incep sa sangereze prin locurile unde au fost injectati, prin pilele si pot aparea si hemoragii interne.
Cum se poate raspandi virusul Ebola de la persoana la persoana? Virusul Ebola se raspandeste prin contactul apropiat al unei ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Virusul Ebola
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!