Viruși și tumori

Extras din referat Cum descarc?

Academicianul Stefan S. Nicolau a demonstrat intr-o serie de lucrari, ca numeroase virusuri cunoscute, cum sunt cele ale hepatitei epidemice sau variolei, sunt capabile sa provoace in organism inmultiri celulare care pot merge uneori pana la stadiul de inceput de tumoare. Din fericire, aceste virusuri se inmultesc ele insesi, mult mai repede ca celulele pe care le ataca, astfel incat tumoarea nu mai are timp sa se produca, din pricina ca celulele sunt inabusite, distruse de marele numar de particule virotice nou-nascute. Savantul roman s-a intrebat ce s-ar fi intamplat daca celulele pe cale de inmultire ar fi parazitate nu de virusuri agresive, care inmultindu-se rapid sa distruga inceputul de tumoare, ci de un virus slab, cu inmultire latenta, care sa nu excite brusc si puternic fortele de aparare ale organismului, ci sa zgandere pe nesimtite celulele, facandu-le sa se inmulteasca in continuare, anarhic.
Fara indoiala ca un asemenea virus ar putea produce cancerul.
Teoria academicianului Stefan S. Nicolau concorda pe deplin cu cea sustinuta de catre eminentul specialist sovietic L. A. Zibler, care sustine ca virusul producator de cancer, patruns in organism, produce tumoarea numai daca in acel organism exista cicatrizari. Patruns in aceste celule care se inmultesc normal, virusul le viciaza, le schimba metabolismul, facandu-le sa se inmulteasca anarhic.
Recent, a fost aratat ca este posibil ca virusul specific al cancerului, un virus slab, putin agresiv sa patrunda in organism in primele 4 luni de viata (probabil prin laptele matern) si sa se mentina intr-o stare latenta, adormita, stare cunoscuta sub denumirea de stare biofita, timp indelungat.
Datorita faptului ca nu este atat de agresiv, el sta in echilibru cu organismul pana cand o cauza oarecare rupe acest echilibru si virusul incepe sa se multiplice si sa-si manifeste agresivitatea. In acest moment, organismul intra in conflict cu germenul. Daca organismul invinge, el distruge virusul si devine rezistent la o noua infectare; daca nu, tumoarea se constituie, creste si boala canceroasa apare.
Factorii care desteapta virusul latent sunt cu siguranta numerosi si foarte complexi. Se crede insa ca cel mai des este vorba de o tulburare a activitatii glandelor endocrine si a sistemului nervos central.
In interesul interventiei glandelor cu secretie interna in procesul de formare al tumorii sub actiunea virusului vin o serie de experiente, dintre care unele apar extrem de interesante.
Certatatorii Lacassagne si Nyka au aratat ca introducand virusul papilomului lui Shope atat pe cale intravenoasa (iritand mai intai pielea) cat si pe cale tegumentara, la iepurii carora in prealabil le fusese distrusa glanda hipofiza cu ajutorul unor ace de radium, se produc leziuni minime de cele mai multe ori reduse la simple proeminente granuloase ale pielii, ce dispar destul de repede, urmate de imunitate la o noua inoculare, in timp ce la animalele martore, carora ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Virusi Si Tumori
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!