Ursul Panda

Extras din referat Cum descarc?

Criza : Ursul Panda, vioi si dragalas este o specie de urs pe cale de disparitie (ursul Panda este simbolul,, Fundatiei Nationale pentru Natura). Aceasta criza se datoreaza faptului ca ursul Panda se reproduce o data la 2-3 ani si naste intre 1-4 pui. Un al doilea fapt ce influenteaza scaderea numarului de ursi Panda este acela ca odata cu expansiunea civilizatiei umane, mediul lor de viata s-a micsorat considerabil. In acest moment, in China exista cateva rezervatii naturale cum ar fi,, Oulong Caracteristici : ursul Panda este usor de recunoscut dupa coloritul lui : culoarea dominanta a blanii este albul, dar picioarele, umerii, toracele, urechile sunt de culoare neagra. Ursul Panda are in jur de 1, 5 m. si traieste aproximativ in general 10-15 ani.
Temperatura vavorabila vietii ursului Panda este aceea intre 10 grade Celsius si 25 grade Celsius Hranirea: Mancarea de baza a Pandei este bambusul. Panda mananca bambusul cu tot cu floare si frunze. Ursul Panda are un sistem digestiv de mamifer carnivor, dar se hraneste mai mult cu verdeturi : bulbi de plante, radacini, iarba, scoarta de copac, ciuperci si alte plante). Desi este un vegetarian inrait, daca are posibilitatea mananca si mamifere mici, pesti sau hoituri. Un urs matur poate manca pe parcursul unei zile pana la 30 kilograme de bambus proaspat.
Reproducerea : Perioada de reproducere a Pandei dureaza de la mijlocul lui martie pana in mai. Dupa imperecherea zgomotoasa, Panda se intoarce la viata de dinainte, cea solitara. Panda nu este un animal stabil care sa stea intr-un loc, dar cat puiul este inca mic, trebuie sa stea cu el in barlog. Puiul la nastere cantareste pana la 150 grame. Puiul nou-nascut este orb si de asemenea este aproape orb. La sase luni dupa nastere puiul ursului de Panda este intarcat si abia dupa 6-7 ani de la venirea pe lume a micutului si dragalasului urs Panda el este gata pentru procesul de reproducere. Dupa cum spuneam si la inceput ursul se reproduce o data la 2-3 ani.
Dusmanii ursului Panda : Ursul Panda nu prea este bun luptator. Adesea ursul Panda fuge si se catara in copaci cand vad un inamic si poate de asemenea inota in caz de primejdie intr-un curent de apa tulmuntos. O alta sansa de scapare a ursului Panda este aceea ca tinandu-si capul cu labele se poate rostogoli pana in fundul vailor.
Vederea de ansamblu asupra ursului polar : Ursul Panda ramane unul dintr cele mai frumoase specii de animale de pe toate toate continentele si care este pe cale de disparitie si pentru care organizatiile internationale se straduiesc sa il scoata din aceasta criza a reducerii numarului de specimene din aceasta specie.
1. In prezent traiesc in libertate aproximativ 700 de exemplare, iar in gradinile zoologice in jur de 120 de astfel de exemplare.
2. Dimensiunile lor sunt urmatoarele a) Lungimea corporala (cu cap cu tot) =1, 2-1, 6 m b) Inaltimea la greaban=60-80cm c) Greutatea corpului=75-160 kg Bibliografie : revista,, Arborele Lumii si ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Ursul Panda - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!