Ulei de Ricin

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ricinus communis

Ricinul (Ricinus communis) este o planta perena ce apartine de familia ,,Euphorbiaceae" specia ,,Ricinus". Numele botanic al plantei de ricinus provine din latina care insemna capusa. Alte denumiri dupa forma frunzei ,,Christuspalme" (Palma lui Cristos), ,,Kreuzbaum" (Arborele crucii), de acea probabil mai este si numit ,,Wunderbaum" (Arborele minune). Denumirea populara: boabe de turba, capuse, carlig, cicer, floare boiereasca, recin, ritin.

Fructul de ricin este o capsula formata din trei compartimente, in care se gaseste cate o samanta.Semintele de ricin ,asemanatoare boabelor de fasole, au forma ovaidala_alungita, cu suprafata neteda si lucioasa. In aceasta se geseste tesut bogat in ulei. Continutul de ulei al cojii variaza intre 2.5 si 3.3 %.Ele sunt pestrite: pe un font cenusiu-albastru pana la brun roscat se afla un mosaic de alb pana la brun deschis.

Compozitie chimica: semintele de ricin contin peste 50% grasimi, 20% proteine, cantitati mici de glucide, saruri minerale si apa. Uleiul de ricin este un amestec de gliceride ale acizilor grasi intre care in cantitate predominanta este acidul ricinoleic. In uleiul de ricin se mai afla acizii oleici, stearici, linoleici, etc. In seminte s-a identificat un alcaloid ricinina putin toxic si lipaza; o taxoalbumina; ricina 0,2%; enzime si vitamina E.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ulei de Ricin.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 406 cuvinte
Nr caractere:
8 069 caractere
Marime:
255.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
planta, biologie
Predat:
la liceu
Profesorului:
Oprea Luiza
Sus!