Tubul Cinescop Al Unui Televizor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tubul cinescop reprezinta piesa cea mai importanta a receptorului de TV A/N sau in culori (dimensiunile tubului determina dimensiunile si pretul televizorului). Tubul cinescop este componenta electronica, denumita uneori videoreproducalor, iar alteori transductor electrono-optic. Ambele denumiri au sens, pentru ca tubul cinescop reproduce pe ecran imaginea, captata la emisie cu ajutorul unei camere de luat vederi, dar in acelasi timp transforma semnalele video (semnalele electrice), aplicate pe unul din electrozi, in energie luminoasa (semnale optice). Independent de faptul ca tubul cinescop este A/N sau tricrom, elementele constructive esentiale sunt comune. Asa de exemplu, orice tub cinescop contine urmatoarele elemente: -gat de sticla sudat la balon, care protejeaza tunul electronic si prin care ies terminalele tuturor electronilor, mai putin anodul de foarte inalta tensiune; -tun electronic care contine filamentul, catodul (catozii in cazul TK tricrom), grilele de negativare, accelerare si focalizare.

In afara elementelor principale, enumerate mai sus, mai sunt o serie de elemente de natura constructiva care se folosesc in interiorul tuburilor cu diferite scopuri si care depind de momentul de aparitie al tubului si mai ales de destinatia lui.

II. Miscarea electronului in vid sub actiunea campurilor elecrice si magnetice In miscarea electronului de la catodul tunului electronic pana la ecranul luminiscent al cinescopului, acesta este supus unor forte, determinate de campurile electrice si magnetice care actioneaza in interiorul tubului, modificandu-i in final traiectoria de plecare. Campul electric este determinat de suprafetele echipotentiale ale electrozilor de negativare, accelerare, focalizare si de foarte inalta tensiune.

Daca E este intensitatea campului electric, provocat de unul dintre electrozi, iar F este forta electrostatica care actioneaza asupra electronului la trecerea lui prin camp, atunci F=eE, unde e reprezinta sarcina electronului, care este egala cu e (1, 66*10-16 C (coulombi). Sub actiunea acestei forte, electronul capata o miscare uniform accelerata, care poate fi determinata pe baza legii fundamentale a mecanicii lui Newton si anume: F=ma, unde m este masa electronului egala cu m (9, 108*10-31 kg si a acceleratia pe care o capata acesta. Datorita accelerarii, electronul primeste o energie cinetica egala cu lucrul fortelor electrostatice. Daca se noteaza viteza de deplasare a electronului intr-un punct oarecare pe traiectorie cu v, atunci energia cinetica a electronului in acel punct este egala cu mv2/2, unde m este masa electronului.

Daca intre acest punct si punctul de plecare al electronului cu viteza zero exista o diferenta de potential (U=U-U0, atunci lucrul fortelor electrostatice intre cele doua puncte este egal cu e (U-U0). Egaland energia cinetica cu lucrul fortelor electrostatice rezulta: mv2/2=e (U-U0). Din aceasta relatie se extrage valoarea vitezei de deplasare a electronului.

...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tubul Cinescop Al Unui Televizor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 791 cuvinte
Nr caractere:
16 902 caractere
Marime:
17.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!