Totul Despre Albine

Extras din referat Cum descarc?

Albina este una dintre cele mai extraordinare creaturi din lumea insectelor. Sistemul social complex al stupului de albine care organizeaza pana la 40. 000 de indivizi intr-o singura unitate activa, a fascinat omenirea de secole. Corpul albinei este relativ delicat, durata de viata este scurta.
Totusi, albinele nu par sa tina seama de toate acestea atunci cand cara in fiecare zi uriase transporturi de polen si nectar din flori pana in stup, astfel ca urmatoarele generatii de albine sa poata aparea.
Albinele de orice fel apartin unui ordin de insecte numit Hymenoptera, care inseamna aripi membranate. Acest ordin, cuprinzand in jur de 100. 000 de specii, include si viespi, furnicile, mustele. Din cele 25. 000 de specii de albine descoperite, majoritatea sunt albine solitare, depunandu-si ouale in tunele pe care le excaveaza singure. Aceste albine asigura aprovizionarea cu hrana (miere si polen) pentru larve. Nu exista o hranire progresiva a larvelor de catre albinele adulte. Albinele sociale se grupeaza in colonii conduse de o singura femela fertila, numita REGINA sau MATCA, care in general, este singura care depune oua. Alergatura dupa nectar si alte sarcini, cum ar fi hranirea reginei si a larvelor, curatarea celulelor si curatirea resturilor sunt indeplinite de albine numite ALBINE-LUCRATOARE. Mierea si polenul este depozitat si larvele sunt asezate in celule facute din ceara secretata de albinele-lucratoare O colonie obisnuita poate numara zeci de mii de indivizi si pot trai mai multi ani. Celulele sunt multifunctionale, fiind folosite in mod repetat pentru cresterea larvelor si pentru pastrarea mierii si polenului. Hranirea progresiva a larvei este indeplinita de catre albinele tinere, cu hrana produsa de glande aflate in cap, din miere si polen.
Atributul principal al albinelor, care le-a fost esential pentru evolutia speciei este comportarea lor in grup. Alta caracteristica importanta a albinelor este comunicarea informatiilor despre sursele de hrana. Aceasta comunicare este facuta prin intermediul limbaju dansului. Albinele de-a lungul timpului S-a stabilit de specialisti ca albinele au evoluat din viespi salbatici care au prins gustul pentru nectar si s-au hotarat sa devina pana la urma vegetarieni. Cu toate acestea, este clar ca albinele exista pe planeta noastra cam din aceleasi timpuri de cand au inceput sa infloreasca primele plante cu aproximativ 100 de milioane de ani in urma.
Cea mai veche albina care s-a descoperit a fost o specie numita Trigona Prisca, gasita in New Jersey USA, si care dateaza de 74-96 milioane ani. Este posibil ca predecesorii albinelor sa fi trait in acea perioada, insa fosile adevaratului gen Apis au fost descoperite pentru prima data in Germania de Vest. Aceasta ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Totul Despre Albine
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!