Tehnologii de Extractie a Amidonului

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric
Dezvoltarea proceselor biotehnologice de valorificare a amidonului s-a putut face numai in urma obtinerii unor preparate enzimatice care permit o transformare eficienta a acestora. Rafinarea porumbului a inceput in S.U.A. in timpul Razboiului civil, odata cu dezvoltarea proceselor de hidroliza a amidonului din porumb. Pana in acel moment principalele surse de amidon au fost graul si cartofii. Pana in 1857 industria amidonului s-a dezvoltat foarte mult in S.U.A. 
Amidonul era singurul produs al rafinarii porumbului. Urmatorul mare eveniment in industria rafinarii porumbului a fost producerea dextrozei din amidonul de porumb in 1866. Aceasta aplicatie industriala cat si dezvoltarile ulterioare ale chimiei zaharurilor a reprezentat punctul maxim de dezvoltare a industriei amidonului. 
Alte dezvoltari ale acestui produs in industria indulcitorilor din porumb a avut loc in 1882 odata cu prima productie de zahar rafinat din porumb sau zahar anhidru. Tehnologia siropului din porumb a avansat foarte mult odata cu introducerea pe piata a produselor obtinute prin hidroliza enzimatica.
Rafinarea de porumb a inceput in Statele Unite in jurul timpul razboiului civil cu dezvoltarea procesului de hidroliza a amidonului de porumb. Inainte de acest moment, principalele surse pentru amidonul din grau au fost si cartofi.
Astazi, amidon, glucoza si dextroza sunt inca produse de baza din industria de morarit umed. Dar produsele de fructoza microbiologie, etanol, aditivi alimentari si substante chimice le-au umbrit.
Generalitati
Amidonul este o substanta organica, polizaharid de rezerva, specific organismelor vegetale, care se gaseste atat in tesuturile fotosintetice, cat si, in majoritatea tesuturilor de rezerva (semintele, fructele si tuberculii plantelor) si care se foloseste in industria alimentara.
In prezent, pe plan mondial, se extrag 25 milioane tone de amidon din diversematerii prime amilacee: porumb, grau, cartofi, tapioca, manioc, etc.
Din aceastacantitate se produc circa 12-13 milioane tone de produse obtinute prin tranformarea biotehnologica a amidonului


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii de Extractie a Amidonului.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!