Taxonomie și evoluția Aspergillus

Extras din referat Cum descarc?

Aspergillus, Penicillium si Talaromyces sunt genuri diverse, fenotipice polietice, care cuprind specii importante pentru mediul inconjurator, economie, biotehnologie si medicina, provocand impacturi sociale semnificative. Studiile taxo-nomice asupra acestor ciuperci sunt esentiale, deoarece ar putea oferi informatii nepretuite despre relatiile lor evolutive si pot defini criteriile de recunoastere a speciilor. 
Deoarece abordarile taxonomice diferite se concentreaza pe seturi de caractere diferite ale organismelor, ar rezulta diverse scheme de clasificare si identificare. Avand in vedere acest lucru, conceptul de specie consolidata, care tine cont de diferite tipuri de caractere, este recent acceptat in scopuri taxonomice si, impreuna cu politica implementata recent ,,Un fung - un singur nume", este de asteptat sa aduca o taxonomie mai stabila pentru Aspergillus, Penicillium si Talaromyces, care le-ar putea facilita studiile evolutive. Cea mai semnificativa schimbare taxonomica pentru cele trei genuri a fost transferul subgenului Penicillium Biverticillium in Talaromyces (de exemplu, endemicul ,,P. marneffei" termic, important din punct de vedere medical din Asia de Sud-Est, este numit acum T. marneffei), lasand atat genele monofiletice a Penicillium, cat si Talaromyces. . Cateva ciuperci asemanatoare cu Aspergillus, de asemenea, au fost separati de Aspergillus, facand acest gen sa contina atat morfuri sexuale, cat si asexuale. In epoca actuala a omicetelor, aplicarea diferitelor tehnologii de ultima generatie este probabil sa furnizeze informatii complete despre evolutia Aspergillus, Penicillium si Talaromyces si se poate realiza o taxonomie stabila.
Aspergillus, Penicillium si Talaromyces sunt diverse genuri care se intind pana la Ordinul Eurotiales si contin un numar mare de specii care detin o distributie mondiala si o gama uriasa de habitate ecologice. Sunt omniprezente si pot fi intalnite in aer, sol, vegetatie si medii interioare. Unii membri sunt capabili sa creasca in medii ex-treme, precum cele cu temperaturi ridicate / joase, concentratii mari de sare / zahar, aciditati scazute sau niveluri scazute de oxigen. Multe specii Aspergillus, Penicillium si Talaromyces sunt importante din punct de vedere economic, biotehnologic si medical, cu imense pacturi sociale. De exemplu, aceste specii sunt vitale pentru industria alimentara si o multime dintre ele sunt exploatate pentru a produce alimente fermentate, precum branzeturi (de ex. P. roqueforti), carnati (de ex. P. nalgiovense) si sos de soia (de ex. A. oryzae si A sojae). Acesti ciuperci sunt de asemenea bio-tehnologice importante pentru abilitatile lor degradante puternice care au fost utilizate pentru producerea de enzime. In plus, acestia sunt producatori robusti dintr-un spectru divers de metaboliti secundari (sau extroliti), unii dintre acestia putand fi folositi ca medicamente si antibiotice sau ca fiind compusul principal al potentialilor candidati cu activitati farmaceutice sau biologice. Pe de alta parte, multe dintre aceste specii, cum ar fi A. chevalieri, A. flavipes, P. citreonigrum si T. macrosporus, sunt descompunatori care strica alimentele ce provoaca devastarea inainte si dupa recoltare a culturilor alimentare; si multe dintre aceste specii care strica alimentele sunt, de asemenea, producatori de micotoxine. Si mai rau, unii dintre ei sunt agenti infectiosi si provoaca boli la oameni si animale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Taxonomie si evolutia Aspergillus.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!