Previzualizare referat:

Extras din referat:

Arbore foios (toamna ii cad frunzele) intalnit in regiunea de campie si dealuri, cu limita superioara la cca. 600-700 m altitudine, formand arborete de amestec cu alte foioase sau arborete pure (stejarete). Se mai numeste: gorun, sledun, stejar penduculat, stojar, ters, trajer, tufan.

In Romania ocupa 2% din suprafata paduroasa a tarii, respectiv cca. 130 000 ha. Padurile cele mai intinse (peste 80% din total) se gasesc in sudul tarii, campiile din vestul tarii, nord-vestul Moldovei si in Podisul Transilvaniei. Este o specie careia ii place climatul variat, rezistent la gerurile iernii si la caldura din timpul verii.

Fructele numite si ghinda sunt foarte iubite de porcii mistreti. Longevitate 500-600 de ani, exceptional 2000 de ani.

Lemn tare, elastic, rezistent, durabil in aer, apa. Utilizat in constructii civile, hidraulice de masini, pentru grinzi, stalpi, piloti, traverse de cai ferate, lambriuri, parchete, doage, confectionarea mobilei de inalta calitate (lemn masiv si furnire), in tamplarie, strungarie, lemn de foc. Fructele pot fi folosite in fabricile de spirt.

Medicina si cosmetica : Se folosesc decocturi din frunze in tratarea in mod special a bolilor interne dar si aplicatii externe (hemoroizi, degeraturi, gingivite, transpiratie excesiva). Tot prin aplicatii externe combate si caderea parului.

Ornamental: Remarcabil prin dimensiunile impresionante. Specie de baza in constituirea masivelor paduroase in stil peisajer din parcuri, in grupari monumentale in poieni. Inmultirea lui se face prin seminte. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stejarul - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
285 cuvinte
Nr caractere:
1 608 caractere
Marime:
14.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
stejar, copac
Predat:
la gimnaziu
Sus!