Stejarul

Extras din referat Cum descarc?

Arbore foios (toamna ii cad frunzele) intalnit in regiunea de campie si dealuri, cu limita superioara la cca. 600-700 m altitudine, formand arborete de amestec cu alte foioase sau arborete pure (stejarete). Se mai numeste: gorun, sledun, stejar penduculat, stojar, ters, trajer, tufan.
In Romania ocupa 2% din suprafata paduroasa a tarii, respectiv cca. 130 000 ha. Padurile cele mai intinse (peste 80% din total) se gasesc in sudul tarii, campiile din vestul tarii, nord-vestul Moldovei si in Podisul Transilvaniei. Este o specie careia ii place climatul variat, rezistent la gerurile iernii si la caldura din timpul verii.
Fructele numite si ghinda sunt foarte  iubite de porcii mistreti. Longevitate 500-600 de ani, exceptional 2000 de ani.
Lemn tare, elastic, rezistent, durabil in aer, apa. Utilizat in constructii civile, hidraulice de masini, pentru grinzi, stalpi, piloti, traverse de cai ferate, lambriuri, parchete, doage, confectionarea mobilei de inalta calitate (lemn masiv si furnire), in tamplarie, strungarie, lemn de foc. Fructele pot fi folosite in fabricile de spirt.
Medicina si cosmetica : Se folosesc decocturi din frunze in tratarea in mod special a bolilor interne dar si aplicatii externe (hemoroizi, degeraturi, gingivite, transpiratie excesiva). Tot prin aplicatii externe combate si caderea parului.
Ornamental: Remarcabil prin dimensiunile impresionante. Specie de baza in constituirea masivelor paduroase in stil peisajer din parcuri, in grupari monumentale in poieni. Inmultirea lui se face prin seminte. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Stejarul - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!