Sisteme biologice - afecțiunile sistemului locomotor

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Sistemul locomotor poate fi afectat de un numar mare de boli ceea ce duce la slabirea sistemului imunitar si dereglarile sistemului nervos. Ca exemplu pentru aceste boli, pot servi urmatoarele: reumatismul, reumatismul articular acut, artroza, coxartroza, s.a.
2. Reumatismul
Reumatismul este un termen vag atribuit unui grup de afectiuni, acute sau cronice, de cauze diverse, care afecteaza inima, oasele, pielea, rinichii si plamanii, dar in cele mai multe cazuri, incheieturile. Termenul de reumatism se foloseste rar in ziua de azi, deoarece nu mai exista o afectiune care poate fi numita simplu "reumatism". In limbaj medical, se foloseste numai insotit de un calificativ (reumatism inflamator, reumatism articular acut, reumatism degenerativ, etc.). Reumatismele pot fi impartite insa in 4 grupe principale:
-  Reumatismele infectioase - sunt cauzate de prezenta unui germene in articulatie (artrita gonococoica, artrita tuberculoasa);
- Reumatismele inflamatorii: - se observa in general in cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita, angeitele;
- Reumatismele cristaline - sunt cauzate de prezenta cristalelor in articulatie sau in tendoane (guta, boala calcificarilor, tendinoase);
- Reumatismele degenerative - sunt provocate de degrescenta sau uzura unei articulatii (artroza membrelor). Mai sunt cauzate si de forta mecanica (efort exagerat).


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Biologice - Afectiunile Sistemului Locomotor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

www.bbc.co.uk/health/health_over_50/index.shtml
www.wikipedia.com/wiki/rheumatism
www.wikipedia.com/wiki/arthritis
www.asiansnakewine.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!