Selectia si Ameliorarea Raselor

Extras din referat Cum descarc?

Cuvinte-cheie- rase, animale, tipuri, linii, familii, adaptare, aclimatizare, crestere, dezvoltare, lege, longivitate, metode de testare, prepotenta, tip de constitutie, conformatie corporala, selectie, ameliorare, stres, genotip, fenotip, bonitare, potrivire, efectul selectiei, corelatie, heretabilitate, dispersie, serie variationala, media, autenticitate, rasa pura, hibridare, incrucisare, viabilitate, heterozis, inbriding, lucrul de prasila, registru genealogic, informatie, baza de date, tehnologie ecologica. 
Originea si evolutia animalelor domestice, stiinta despre rase
Importanta zootehnica a originii animalelor domestice. Rase de animale si clasificarea lor. Structura rasei: creatura, tipuri intrarasiale zonale si de elita, linii, familii. Adaptarea si aclimatizarea raselor. Principalele rase de animale domestice in Republica Moldova. Rase de import folosite pentru ameliorarea raselor autohtone. 
Aprecierea valorii productive a animalelor
Cresterea si dezvoltarea animalelor domestice. Legea N. Cervinschi - A. Maligonov. Factorii de influenta asupra cresterii si dezvoltarii animalelor domestice. Pubertatea si maturitatea fiziologica a animalelor domestice. Longevitatea de prasila si productiva. Selectia animalelor pentru sporirea longevitatii productive. Caractere productiv-utile ale animalelor si metodele de determinare. Factorii de influenta asupra productivitatii animalelor domestice. Valoarea nutritiva si compozitia chimica a principalelor produse de origina animaliera. 
Metodele de testare a animalelor domestice: dupa ascendenta, rudele colaterale, productivitate proprie, calitatile descendentilor. Prepotenta reproducatorului, importanta pentru selectie. Metodele si importanta aprecierii exteriorului si interiorului la animalele domestice. Tipurile de constitutie si de productie a animalelor. Conformatia corporala. Valoarea de prasila si productie a animalelor, metode de apreciere. Aprecierea si selectarea animalelor pentru tehnologia industriala. Tipurile de activitate a sistemului nervos la animale domestice. Stresul. Teoria lui Selie despre stres. Tipuri de rezistenta a animalelor domestice la factorii de stres. 
Selectia si imperecherea
Notiunea de genotip si fenotip. Culoarea invelisului pilos la animale si importanta ei in selectie si ameliorare. 
Interrelatia intre selectie naturala si artificiala in cresterea animalelor. Formele de selectie in zootehnie. Bonitarea animalelor domestice. Importanta zootehnica a potrivirii perechilor. Tipuri de potrivire. Efectul selectiei. Intervalul intre generatii. Importanta zootehnica a corelatiei genetice dintre caractere productiv-utile. Repetabilitatea caracterilor si importanta ei in selectie. Ereditarea caracterelor calitative si cantitative. Coeficientul de heretabilitate si repetabilitate. 
Serii variationale. Tipuri de distributie a seriei variationale. Legea lui Hardy-Weinberg si aplicatia ei practica in selectia animalelor. Analiza dispersionala. Valoarea medie a caracterelor. Caracteristica mediilor de baza. Indicii variabilitatii si calcularea lor. Erorile valorilor statistice. Criteriul de autenticitate al diferentei dintre medii (td). Criteriul chi patrat. 
Particularitatile de selectie si potrivire a perechilor la diferite specii de animale domestice, in producerea carnii si oualor de pasare 
Metodele de ameliorare a animalelor
Esenta biologica si importanta zootehnica a metodelor de ameliorare a animalelor domestice. Ameliorare in rasa pura. Cresterea in linii. Ameliorare prin incrucitare. Hibridarea intre specii, linii. Linii pure si specializate. Crosuri de linii. Incrucisare industriala si esenta ei. Imbriding-ul si efectul heterozis in ameliorarea animalelor, influenta


Fisiere in arhiva (1):

  • Selectia si Ameliorarea Raselor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!