Secretia Proteinelor Extracelulare la Bacterii

Extras din referat Cum descarc?

Toate celulele, eucariote si procariote, secreta (exporta) proteine in spatiul extracelular, sau prin translocatie le deplaseza la nivelul membranei. 
Termenul de secretie semnifica trecerea unei molecule de la locul sintezei sale (citoplasma), prin membrana, la exteriorul celulei sau in spatiul periplasmatic. Translocatia reprezinta transferul extracitoplasmatic al unei molecule care totusi ramane legata de membrana (Gram-negativi). Sinteza este mai rapida decat translocatia. 
Proteinele pentru export se sintetizeaza la bacterii prin intermediul ribosomilor asociati membranei plasmatice. Proteinele pentru export se caracterizeaza prin prezenta unei secvente peptidice semnal in a carei structura se afla 18 pana la 35 de aminoacizi, prezenti la capatul aminoterminal. Astfel proteinele pentru export se deosebesc de cele citoplasmatice si se orienteaza spre calea de export. Orientarea este rezultatul legarii peptidului semnal de membrana direct sau indirect prin intermediul unui component citoplasmatic solubil. 
Biosinteza proteinelor
Proteinele sunt structuri bine determinate de aminoacizi in cadrul unui lant polipeptidic. Informatia privind alegerea si aranjarea aminoacizilor in cadrul lantului polipeptidic (adica biosinteza proteinelor)  este continuta in ADN-ul bacterian. Aceasta informatie se transcrie de la ADN in ARN mesager care este transportat la nivelul ribozomilor. Tot la nivelul ribozomilor


Fisiere in arhiva (1):

  • Secretia Proteinelor Extracelulare la Bacterii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!