Respirația la animale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Schimburile de gaze dintre organism si mediu care constau in obtinerea oxigenului indispensabil vietii si eliminarea dioxidului de carbon rezultat al proceselor de oxido-reducere se realizeaza la nivelul unor organe care alcatuiesc sitemul respirator .La majoritatea nevertebratelor si la toate vertebratele exista organe respiratorii diferentiate.

La pestii cartilaginosi branhiile sunt protejate in pungi branhiale fiecare deschizandu-se separat atat la exterior cat si in faringe ;fantele branhiale sunt acoperite de un mic capac branhial.Branhia este alcatuita din lame branhiale .Lamelele sunt acoperite de un epiteliu unistratificat bine vascularizat.

In inspiratie apa patrunde prin gura si in cavitatea branhiala si scalda branhiile .In expiratie gura se inchide si apa, impinsa prin lamelele branhiilor este eliminata pe sub operculele ridicate.

Tot ca o completare a respiratiei branhiale este si respiratia tegumentara intalnita la anghila precum si prn branhi externe de la mebrionii si larvele unor rechini si dipnoi.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Respiratia la Animale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
777 cuvinte
Nr caractere:
4 625 caractere
Marime:
9.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
sistem respirator, plamani, inima
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!