Cercetari experimentale cu Saccharomyces boulardii.
6 Modele animale experimentale. 6 Studii cu Saccharomyces boufardii in terapia umana.
7 Persistenta celulelor de Saccharomyces boulardii in tubul digestiv. 8 Translocatia microbiana. 8 Mecanismul de actiune al drojdiei Saccharomyces boulardii.
9 Bibliografie. 10 Introducere Probioticele in produse alimentare si farmaceutice au aparut pe piata in cursul ultimilor 20 de ani.
Sunt definite ca niste culturi individuale sau mixte de microorganisme vii sau nepatogene, susceptibile sa influenteze favorabil sanatatea fiintei umane sau animalului care le ingereaza. La om probioticele isi manifesta efectele in cavitatea bucala sau in tubul digestiv (sub forma de alimente sau capsule), in caile respiratorii (ca aerosoli) sau in cele genito urinare (prin aplicatii locale). Probioticele sunt microorganisme benefice care intra in alcatuirea florei intestinale.
Flora ajuta la absorbtia nutrientilor, sinteza vitaminelor si functioneaza ca bariera impotriva infectiilor. Flora intestinala se diminueaza ca rezultat al dietei necorespunzatoare, al folosirii antibioticelor, ai altor medicamente, al infectiilor intestinale, al stressului si al imbatranirii. Tehnologia de microincapsulare folosita asigura supravietuirea probioticelor pina la ajungerea lor in intestin, pentru eficienta maxima. Fiind prezente intr-o cantitate suficienta, probioticele: stopeaza multiplicarea microbilor patogeni si mentin echilibrul florei intestinale produc vitamina K, niacina, acid folic, biotina, vitamina B6, care au o influenta benefica asupra activitatii sistemului nervos si coagularea singelui produc lactaza si alti fermenti indispensabili pentru copiii si adultii care prezinta intoleranta sau alergie la proteina laptelui de vaca au functie de detoxifiere in cazul suferintei ficatului, rinichilor, plaminilor contribuie la scaderea indicilor colesterolului poseda propietati antialergenice si adaptogene In linii generale, probioticele sunt necesare in urmatoarele stari si boli: meteorizm, hiperaciditate gastrica, insuficienta fermentativa, atonie intestinala boli cronice ale tractului gastro-intestinal: enterite, colite, hepatite, pancreatite, colecistite stari post-infectii intestinale si post-operatorii (interventii chirurgicale) pe organele cavitatii abdominale infectii repetate ale cailor urinare si genitale infectii frecvente ale cailor respiratorii, boala bronhoectatica, sinusite rezistente la tratament cu antibiotice, bronsiteboli alergice, exzeme, diateza, astm intoleranta proteinei laptelui de vaca diabet zaharat acnee, eruptii cutanate stresuri psihoemotionale si sindromul oboselii cornice schimbarea brusca a zonei climaterice si al fusului orar in deplasari si calatorii (diareea turistilor/calatorilor) s. a. Pentru utilizarea de catre om, probioticele ...
http://www.unibuc.ro/eBooks/biologie/drojdii/17.htm
http://www.cosmopharm.ro/product_info.php?products_id=37
http://www.medica.md/ro/child/probiotice.shtml
http://aloe-vera.way2web.ro/produse-aloe/forever-active-probiotic.html
http://www.nou-nascuti.ro/0-12.html?id=162
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.