Prevenirea Si Combaterea Poluarii Aerului

Extras din referat Cum descarc?

Ca element important al mediului aerul atmosferic, calitatea acestuia reprezinta o semnificatie deosebita pentru viata si sanatatea oamenilor, pentru existenta faunei si florei. datorita particularitatilor naturale ale atmosferei si consecintelor activitatilor umane poluarea aerului datorata fie cresterii unor constituienti normali ai atmosferei bioxidul de carbon, ozon etc fie patrunderea unor compusi straini acestui mediu elemente radioactive, substante organicede sinteza s. a. constituie o realitate tot mai evidenta a societatii moderne.
Prima conferinta general-europeana pentru protectia mediului organizata la Geneva in 1879 a elaborat conventia si rezolutia privind poluarea atmosferica transfrontiera la mari distante care defineste poluarea atmosferei in general ca fiind eliberarea de catre oameni de substante sau energie cu efecte nocive precum si periclitarea sanatatii deteriorarea ecosistemelor sau altor bunuri dar si o limitare a beneficiilor mediului. Conventia defineste si si poluarea atmosferica transfrontiera pe distante lungi ca acea poluare a carui sursa fizica este cuprinsa total sau partial in zona de jurisdictie nationala a unui stat si care are efecte daunatoare intr-o zona de jurisdictie nationala a altui stat la o distanta la care nu este in general posibil sa se identifice contributia surselor individuale sau a grupurilor de surse de emisie. Poluantii atmosferici se impart in doua grupe mari: -poluanti secundari- produsi prin intractiunea a 2 sau mai multi poluanti. Cel mai raspandit poluant al aerului este monoxidul de carbon care are ca surse naturale eruptiile vulcanice, descarcarile electrice, incendiile forestiere iar ca surse artificiale arderile de combustibil. Principala substanta daunatoare din aer este dioxidul de sulf provocata in principal din arderea carbunilor insa cea mai grava forma de Conform art 4 din O U G 195/2005 privind protectia mediului modalitatile de implementare a principiilor si elementelor strategice sunt: Prevenirea si controlul integrat al poluarii prin utilizarea celor mai bune tehnici pentru activitati cu impact semnificativ asupra mediului Adoptarea programelor de dezvoltare cu respectarea cerintelor politicii de mediu Corelarea planificarii de amenajare a teritoriului si urbanism cu cea de mediu Efectuarea evaluarii de mediu inaintea aprobarii planurilor si programelor care pot avea effect semnificativ asupra mediului Evaluarea impactului asupra mediului in faza initiala a proiectelor cu impact semnificativ asupra mediului Introducerea si utilizarea parghiilor si instrumentelor economice stimulative sau coercitive Potrivit art 6 alin 1 din O U G 195/2005 protectia mediului constituie responsabilitatea si obligatia autoritatilor publice centrale si locale precum si a tuturor persoanelor fizice si juridice. Autoritatile administratiei publice centrale si locale prevad in bugetele proprii indeplinirea obligatiilor rezultate din implementarea legislatiei comunitare ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Prevenirea Si Combaterea Poluarii Aerului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.	Mircea Dutu-Dreptul mediului -Ed. Economica-Bucuresti 1996
2.	Stefan Tarca-Dreptul mediului-Ed. Lumina Lex -Bucuresti -2005
3.	Daniela Marinescu-Tratat de dreptul mediului-Ed. All Back 2003
4.	Vasilica Negrut-Dreptul Mediului-Galati 1999


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!